Charley Ottley, celebrul realizator britanic de documentare, a fost numit cetățean de onoare al Brașovului VIDEO

Scriitorul britanic Charley Ottley a devenit cetățean de onoare al municipiului Brașov.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Scriitorul britanic Charley Ottley a devenit cetățean de onoare al municipiului Brașov.

Charley Ottley, cetățean de onoare al municipiului Brașov
Charley Ottley primește distincția de cetățean de onoare al municipiului Brașov[Sursa foto: BrasovCity.ro]


In articol:

Charley Ottley a fost votat, în unanimitate, în ultima ședință ordinară a Consiliului Local, ca cetățean de onoare al municipiului Brașov. Britanicul, cunoscut, deopotrivă, ca ziarist, scriitor, poet și prezentator, a devenit consacrat internațional odată cu prezentarea documentarelor turistice realizate în diverse zone ale lumii.

Începând cu anul 2011, Charlie Ottley și-a concentrat activitatea pe moștenirea naturală și culturală a României, scriind și realizând Wild Carpathia, o serie de filme documentare, cu caracter ecologic. Serialul, care a fost difuzat în întreaga lume în 110 țări și tradus în 11 limbi, are ca scop salvarea și păstrarea pădurilor și a frumuseților naturale ale României în stare corespunzătoare.

,,Este un moment important în viața Brașovului, Charley Ottley este un prieten al Brașovului și al României. Am considerat că este oportun pentru această ultimă ședință să decernăm acest titlu de cetățean de onoare al Brașovului lui Charley Ottley, pentru implicarea în activitatea de promovare a Municipiului Brașov și a României în lume.

Charley Ottley, cetățean de onoare al municipiului Brașov
Charley Ottley a primit distincția de cetățean de onoare al municipiului Brașov[Sursa foto: BrasovCity.ro]

Citeste si: George Burcea, la un pas să scape porumbelul despre Andreea. S-a oprit la timp, dar... - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

L-am cunoscut acum câțiva ani, când mi-a prezentat ce are de gând să facă, în ce proiecte este implicat și am considerat că este bine să îi sprijinim acest demers, de promovare a României peste hotare, prin seria de documentare Wild Carphatia, astfel că ultimele două episoade din serie au fost realizate și cu contribuția municipiului Brașov. La aceasta se adaugă colaborarea pe care am avut-o pe multe proiecte, care au legătură cu municipiul și județul Brașov. Este o onoare pentru mine să îi înmânez acest titlu și vreau să vă mulțumesc pentru votul pe care l-ați dat astăzi” a precizat cu această ocazie primarul George Scripcaru, notează BrasovCity.ro.

Reacția britanicului Charley Ottley

Ziaristul a primit bucuros distincția și a declarat că este onorat să accepte titulatura. ,,Mă simt onorat să fiu primit ca cetățean de onoare al Brașovului. Vă mulțumesc pentru încredere și apreciere. Încă de când am filmat Wild Carphatia IV, Primăria Brașov și domnul primar au fost alături de noi și mulțumită lor am putut finaliza acest proiect minunat de promovare a României.

Iar campania de promovare a Brașovului pe BBC a făcut mai mult pentru România decât Ministerul Turismului. Și în viitor voi continua să ajut Brașovul, dar acum, dincolo de orice altceva, este pentru mine o datorie civică”, a spus britanicul Charley Ottley.

Alte premii obținute de celebrul prezentator

Charlie Ottley a fost distins cu Crucea Casei Regale din România pentru Wild Carpathia, a fost premiat pentru cea mai bună campanie de promovare a României derulată peste hotare la România Insider Awards, dar și pentru ,,Cea mai Importantă Inițiativă în Domeniul Media și Jurnalism”, la Premiile România TopHotel.

În anul 2020, Charlie Ottley a realizat un film de prezentare a Municipiului Brașov și a zonelor adiacente, ce are ca scop creșterea interesului turiștilor din țară și de peste hotare pentru orașul nostru, film care este promovat la televiziunile naționale și pe postul BBC World, notează sursa citată.

SURSE: BrasovCity.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 5 Decembrie 2020: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Adevărul despre vaccinul anti-COVID-19. Ce reacții adverse pot să apară după vaccinare

Cea mai bună dietă pentru slăbit. Cum îți menții apoi noua greutate? Planul în trei pași simpli, recomandat de doctori

Bianca Drăgușanu acuză vedetele infectate cu COVID-19 de falsitate. „Au corona și se vindecă ca prin minune în trei zile. Terminați cu vrăjelile astea”

A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, răpus de virusul SARS-CoV-2. Radu Cosmin Bogdan era tatăl a trei copii. „Slujitor vrednic, cu o inimă blândă, caldă...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies