Cum pregatesti un chec pufos cu doar 4 ingrediente. Iti prezentam reteta simpla de desert care se pregateste cu patru ingrediente de baza, care se gasesc in orice bucatarie.
Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla de chec
Pentru masurat vom folosi o banala lingura, nu e nevoie sa ai cantar performant de bucatarie. Reteta de chec se poate modifica, in functie de cate oua folosesti.
Cu cat folosesti mai multe oua, cu atat vei modifica si cantitatea de faina si zahar: spre exemplu, pentru 6 oua, vei folosi cate 6 linguri din celelalte ingrediente.
Aceasta este reteta de baza. Checul iese pufos si delicios. Dar, daca vrei, poti adauga si praf de copt si cacao sau esente.
Chec pufos, din 4 ingrediente. Cum se pregateste checul
Ingrediente:
- 5 oua - 5 linguri de faina - 5 linguri de zahar (daca folosesti zahar brun, aluatul va iesi mai inchis la culoare, e perfect normal) - 5 linguri de ulei
Optional:
- 1 lingurita de praf de copt (Checul creste si daca nu vrei sa folosesti praf de copt) - 1 lingura de cacao - esenta de vanilie sau de rom
Mod de preparare:
Ouale se scot de la frigider si se lasa la temperatura camerei inainte de a fi folosite pentru prepararea checului.
Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma folosind un mixer. Adaugi treptat zaharul si continui sa mixezi la viteza mica.
Intr-un alt vas amesteci galbenusurile cu uleiul pe care il incorporezi treptat, cate o lingura.
Trebuie sa amesteci bine, ca atunci cand faci maioneza.
Adaugi galbenusurile batute cu ulei peste spuma de albusuri. Amesteci de jos in sus, cu miscari usoare, largi.
Daca alegi sa folosesti praf de copt, trebuie sa il adaugi in faina.
Peste mix-ul de oua, adaugi treptat si faina. La fel, trebuie sa amesteci de jos in sus, cu grija, sa nu se formeze cocoloase si pentru ca aluatul sa ramana pufos. Acum este momentul sa pui si esenta de vanilie sau de rom.
Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul. In caz ca folosesti si cacao, poti pastra o parte din compozitie (aproximativ un sfert), pe care sa o amesteci cu lingura de pudra de cacao. Apoi, torni si compozitia colorata usor, amestecand, pentru a se intrepatrunde cu aluatul si a se marmora frumos.
Bagi checul in cuptorul preincalzit. Coci checul la aproximativ 180 de grade pana cand se rumeneste. Ca sa te asiguri ca e copt, poti face testul cu scobitoarea. Daca nu ramane pe scobitoare, atunci e gata.
Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla de chec
Chec de post. Reteta de chec cu gem
INGREDIENTE:
- 175 g zahar - 100 ml ulei - 200 ml apa minerala - 200 g faina - o lingurita esenta de rom - o lingurita esenta de vanilie - o lingurita coaja de lamaie - un pliculet praf de copt - 2 linguri cacao - 2 linguri gem de capsuni - 3 linguri nuca de cocos - un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul.
Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua si gemul de capsuni, iar in cealalta nuca de cocos. Mixam ambele compozitii pana la omogenizare.
Tapetam doua tavi mici (20x8x5cm) de chec cu hartie de copt, punem in mijlocul fiecarei tavi o lingura compozitie maro, o lingura compozitie alba, apoi iar o lingura compozitie maro si tot asa pana terminam ambele compozitii. Introducem tavile la cuptorul preincalzit, pentru 40 minute. Facem testul cu scobitoarea.
2 oua, 6 linguri cu ulei, 8 linguri cu lapte, 1 lingurita praf de copt, sare dupa gust, 10 linguri de zahar, 250 g de faina, 1 ceasca nuca macinata, 1/2 ceasca de caise, taiate marunt
Mod de preparare:
Amesteca intr-un vas ouale batute, uleiul, laptele, sarea si zaharul. Adauga apoi praful de copt si faina in ploaie, amestecand pana se formeaza un aluat fin, fara cocoloase. Adauga apoi si o ceasca de nuca macinata.
Unge o forma de chec cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Toarna aluatul astfel obtinut si pune bucatelele de fructe deasupra. Coace checul timp de 20 de minte in cuptorul incins in prealabil.
Cand e gata, lasa-l sa de raceasca si pudreaza-l cu zahar. Pofta buna iti doresc!