Chef Adrian Hadean te invata sa faci fasole frecata, buna pentru cei care tin post!

Bucatareul a marturisit ca a primit o portie de fasole din partea proprietarei casei in care sta si i-a invatat pe cititorii blogului sau cum sa o faca.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Tanti Mariana e proprietara casei în care locuiesc. Locuim în aceeaşi curte, în clădiri diferite. Aseară, tanti Mariana a venit cu o ulcică plină-ochi cu fasole frecată, făcută într-o combinaţie de stiluri. Adică fasolea a fost aleasă, lăsată la înmuiat peste noapte, fiertă un ceas într-o apă şi încă un ceas în altă apă, cu ceapă, cimbru şi usturoi apoi pusă-n blender şi transformată în pastă, cu puţin ulei.

În Ardeal, în unele zone (în zona de curte în care locuieşte tanti Mariana de bună seamă) se mai completează fasolea frecată cu un “pârgălaş”, adicătelea cu o lingură de ceapă tocată mare, pusă la înmuiat pe foc mic, în ulei. Eu cred că pârgălaşul ăsta, deşi gustos, e moartea-n blid, aşa că mă feresc de el. În schimb pun peste fasolea frecată un strop de ulei de măsline şi oarece verdeţuri.

Îmi pare rău că n-am fost de faţă când s-a săvârşit fasolea asta dar cred (sper) că descrierea v-a ajutat să vă faceţi o idee despre cum trebuie să procedaţi pentru a ajunge la rezultatele din fotografii. Puteţi să faceţi mâncarea asta şi cu fasole din conservă. Puneţi cu ea în vas, dacă vă place, o pişcătură de sare şi o jumătate de căţel de usturoi mărunţit.

Şi pentru că am adus vorba de usturoi, vă spun atât: când simt mirosul usturoiului frecat pe pâinea prosspăt prăjită, am din nou patru ani şi jumătate, sunt în casa bunicilor mei din Firiza şi primesc micul dejun: pită cu usturoi şi cu unsoare de porc, cu ceai fierbinte sau lapte proaspăt. Şi e bine", a scris bucatarul pe blog.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate