Chef Bontea recomanda pentru masa de Craciun desertul light si vinurile asortate!

Unul dintre cei trei jurati de la Master Chef le recomanda romanilor sa aleaga un desert iesit din comun pentru masa de Craciun.

Distribuie pe:

fara descriereIntr-un interviu pentru protvmagazin.ro, chef Sorin Botea spuna ca: "Pentru ca masa de Craciun sa fie una reusita, eu cred ca, in primul rand, inainte sa te apuci de pregatiri, este bine sa te interesezi asupra preferintelor culinare ale musafirilor. Pentru a susprinde placut, trebuie sa stii daca oaspectii sunt amatori de preparate traditionale sau, dimpotriva, prefer felurile exotice. Va sfatuiesc sa iesiti un pic din tipare si sa surprindeti cu un desert light, nu foarte dulce, pe baza de fructe. De obicei, la masa de Craciun, romanii mananca mult si fac abuz de carne, astfel ca un desert usor este mai mult decat indicat."

In ceea ce priveste prepararea fripturii, Bontea recomanda: "Aveti grija sa serviti acelasi vin si la masa, fie el alb sau rosu. Puteti chiar alege o gama variata de vinuri pentru masa de Craciun, pe care sa le asortati felurilor de mancare servite: pentru friptura de porc puteti alege atat vin rosu, cat si alb, iar pentru desert va recomand un vin dulce. Un alt mod de a "face impresie buna" este sa serviti in deschiderea mesei un cocktail special, care poate destinde atmosfera pana cand ajung toti invitatii si sunteti gata sa va asezati la masa. În plus, oaspetii vor aprecia efortul dumneavoastra si atentia pentru detalii."


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate