Chef Nicolai a botezat o reteta WOWbiz! Vezi aici cum se prepara

De cand a facut spectacol in cadrul unui show culinar de televiziune, Chef Nicolai Tand nu conteneste sa ne surprinda si sa ne impresioneze cu cate o reteta de-a sa.

Distribuie pe:

fara descriereZilele trecute, ca sa sarbatoreasca faptul ca blogul sau de retete culinare a implinit o luna de viata, simpaticul Chef de la Top Chef  a pregatit special pentru www.wowbiz.ro legume ratatouille pe care le-a botezat „WOWbiz” .fara descriere

Si iata cat de simplu se prepara:

"Este un fel de ghiveci romanesc numai  bun pentru post. Când am făcut reţeta asta m-am gândit la desenele animate Ratatouille. Şi mama făcea mereu reţeta asta, dar cu legume din grădina ei. Era delicios!

Ce ne trebuie:

Un dovlecel

O vanata

Un ardei

O ceapa

Un catel de usturoi

O lingura de bulion

Ulei

Sare

Piper

Foi de dafin

Oregano proaspatfara descriere

Cum am preparat eu: Am luat dovlecelul pe care l-am taiat in doua si l-am curatat de samburi. Am luat  vanata, ceapa, ardeiul si le-am taiat si pe ele in cuburi de marimea unor zaruri. Le-am tras in tigaie in ulei incins pe fiecare in parte. Sa nu va fie frica sa folositi ulei. Mancarurile de post absorb mai mult ulei. Am tras ceapa in ulei pana a devenit translucida. Am scos-o si separat am pus vanata. Apoi dovlecelui si ardeiul gras. Dupa, le-am amestecat si am pus foi de dafin si oregano proaspat. Ai impresia ca e vara! Am pus sare si piper si o lingura de bulion proaspat. Am mai pus putina apa ca să fiarba un pic si asta e! Separat am făcut un orez basmati. Îmi place mult aroma de la basmati.

Pentru cei care nu tin post, pot folosi acest preparat alaturi de un peste sau un gratar. Merge perfect. Si pontul este să o folosiţi ca garnitura, dar rece.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate