Chef Scarlatescu te invata cum sa faci sarmale! RETETA

Masa festiva de Craciun este un moment special care reuneste intreaga familie intr-o atmosfera calduroasa, cu preparate delicioase, povesti pline de farmec si zambete alaturi de cei dragi. Chef Catalin Scarlatescu ofera o reteta de sarmale care ti se topesc in gura.

Autor: G.G.

Cum bine stim, de pe mesele romanilor, de Sarbatori, sarmalele sunt nelipsite. Delicioasele preparate din carne invelite in frunze de varza murata, pe care toti membrii familiei le asteapta cu entuziasm.( Vezi AICI cate kilograme a slabit Chef Scarlatescu)

Asadar, un preparat traditional romanesc, gatit dupa reteta lui Chef Catalin Scarlatescu, va fi cu siguranta vedeta de pe masa de Craciun.

Ne este clar, cat de strict si profesionist este Chef Catalin Scarlatescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, asa ca, dupa ce a adunat ingredientele perfecte, a inceput sa lucreze la reteta pentru preparatul mult ravnit de Sarbatori. Dupa ani intregi de explorat si incercat diverse imbunatatiri la reteta traditionala pentru sarmale, Chef Catalin Scarlatescu, a descoperit secretul care le face sa fie extrem de gustoase.

Iata de ce ai nevoie pentru a le pregati acasa:

2 kg ceapa
4 kg de carne tocata de porc
500 gr orez
40 gr piper
11 gr/kg sare
1 bucata de afumatura
Bulion
Varza murata

Incepem prin a toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper si inca 2 ingrediente secrete.


Intre timp, alegem cele mai frumoase frunze de varza murata. Impaturim cu grija continutul. Dupa ce am terminat de facut sarmalele, tocam varza murata si o amestecam cu bulion.

Este momentul sa punem totul in oala. Mai intai asezam un strat de varza, peste care adaugam cateva foi de dafin, dupa care asezam in mijloc o bucata generoasa de afumatura si incepem sa punem un strat de sarmale.

Repetam cu un strat de varza si unul de sarmale pana cand umplem oala. Adaugam apa si un pic de ulei, dupa care le bagam la cuptor.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, Sarmalele lui Scarlatescu, ti se vor topi in gura.

In cazul in care esti foarte ocupata si nu ai timp sa le pregatesti, nu iti face griji! Le poti comanda gata facute…online, de pe www.incaunavarog.ro!

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Chef Scarlatescu va avea farfurii care ii vor purta semnatura! FOTO

Catalin Scarlatescu slabeste, Florin Dumitrescu se rotunjeste!

Catalin Scarlatescu, marturisiri halucinante: "Ma duceam spre cimitir. Am fost obligat..."

Zodia care azi va avea numai motive de fericire. Dau lovitura pe plan financiar

O MARE COMPANIE a decis! Închide tot și pleacă din România

Ce se intampla daca stergi geamurile cu o coaja de banana: trucul care devine din ce in ce mai popular printre gospodine

Anamaria Prodan implicată într-un nou scandal. Ce a putut să facă pentru fiul său. Federația Română de Fotbal anunță o anchetă

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies