Chiftele la cuptor. Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume

Chiftele la cuptor sunt o alternativa mai sanatoasa atunci cand nu vrei sa consumi preparate prajite, imbibate in ulei.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

chiftele de legume la cuptor
chiftele de legume la cuptor


In articol:

Reteta de post de chiftelute pufoase cu legume. Crocante la exterior si moi in interior, pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal, daca le insotesti de o garnitura potrivita, tot de post.

Prajeala nu este sanatoasa, asa ca iti prezentam o varianta in care poti pregati chiftelele la cuptor, nu preparate termic in baie de ulei.

Chiftele la cuptor. Cum se pregatesc chiftelutele cu legume la cuptor

Aceasta reteta poate fi pregatita cu dovlecei sau vinete sau dintr-o combinatie de dovlecei si vinete, depinde de preferinte.

Ingrediente:
3 dovlecei medii/ 2 vinete potrivite
2 cartofi
2 morcovi
o jumatate de cana de orez, de preferat brun
1 ceapa mai mare
2-3 linguri de pesmet
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
3-4 catei de usturoi
sare, piper dupa gust

Citeste si: Orezul saracului. Desert de post gata imediat: Budinca de orez

Citeste si: Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat portocalele - Cum sa il folosesti

Mod de preparare:

Morcovii se dau pe razatoarea fina si se calesc in tigaie in cateva linguri de ulei, putina apa si un pic de sare. Dupa 2 minute se adauga in tigaie si ceapa tocata marunt. Amesteca din cand in cand, pana cand legumele incep sa se inmoaie, iar apa a scazut.

Citeste si: Surpriza uriașă de la Chefi la Cuțite. Cu ce i-a surprins Florin Dumitrescu pe toți - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Cartofii se pun la fiert, apoi se zdrobesc cu furculita.

Orezul se da in fiert putin, apoi se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.

Vinetele sau dovleceii/ vinetele si dovleceii se dau prin razatoare, apoi se pun intr-o sita si se lasa la scurs/

Legumele calite in apa si ulei se amesteca bine cu cartofii si vinetele sau dovleceii. Apoi se adauga si orezul fiert, pesmetul, usturoiul strivit si patrunjelul tocat marunt. Potriveste gustul cu sare.

Intr-o tava pe care ai asezat hartie de copt asezi chiftelutele modelate in mana si unse cu putin ulei. Fa-le de dimensiune medie, nu prea mari. Baga tava cu chiftele in cuptorul preincalzit. Dupa aproximativ 30 de minute sunt gata.

Chiftelele cu legume la cuptor pot fi mancate calde sau reci.

Citeste si: Chifteluțele mănăstirești. Rețeta de post care e gata în 20 de minute

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Citeste si: Pârjoale moldoveneşti, reţeta savuroasă din bunici

 

De ce trebuie sa tii cont cand faci chiftelutele la cuptor:

- Nu aseza chiftelele in tava prea aproape una de cealalta pentru a nu se lipi daca se scurge lichid din ele. In plus, ele isi vor mari un pic volumul.

- Chiftelutele de legume ies mai gustoase, mai rumene si mai apetisante daca le aplatizezi, nu le modelezi rotunde.

- Cel mai bine ar fi sa folosesti legume proaspete, nu congelate. Legumele congelate cumparate din supermarket vor lasa apa, iar chiftelele nu vor avea nici gustul, nici forma dorita.

Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval

- Poti adapta reteta cu seminte de susan. Poti adauga putin susan in compozitia de chiftele sau poti tavali chiftelutele in susan, inainte de a le aseza in tava si a le baga la cuptor.

sursa foto: sanovita.ro

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Avertisment fără precedent pentru România în pandemie: Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult

Circ de circ! Andreea Tonciu o umilește crunt pe Oana Zăvoranu. Război total între cele două dive. De la ce a pornit totul

Cat de toxic e uleiul de floarea soarelui? Efectele negative ale uleiului vegetal de floarea soarelui

Lapte toxic. Bolile grave pe care le provoacă laptele

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies