China interzice tatuajele pe terenul de fotbal! Iată cum vrea Partidul Comunist Chinez să dea un „exemplu bun pentru societate” cu noua regulă!

Autoritățile din China le-au interzis fotbaliștilor să își mai facă tatuaje și i-a instruit pe jucătorii echipei naționale să le șteargă pe cele făcute deja sau să le acopere, pentru a da un exemplu pozitiv noilor generații de fani, conform unui comunicat remis de Administrația Generală a Sportului din China.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Partidul Comunist Chinez a declarat ilegal orice tatuaj făcut de acum încolo de vreun fotbalist profesionist din campionatul chinez și a impus o politică de toleranță zero pentru astfel de însemne la nivelul fotbalului de tineret.

Administrația Generală a Sportului din China: Echipele naționale ar trebui să organizeze „activități de educare politică și ideologică”

China interzice tatuajele pe terenul de fotbal

Naționala de fotbal a Chinei

[Sursa foto: Facebook: AFC Asian Cup]

Noua măsură este foarte controversată și interzice în totalitate afișarea oricăror tatuaje în timpul meciurilor oficiale sau în timpul oricăror activități pe terenul de fotbal. Interdicția este menită să ofere, în opinia guvernului chinez, „un exemplu bun pentru societate”.

„Echipele naționale de la toate nivelurile vor implementa cu strictețe cerințele managementului (…) vor demonstra spiritul pozitiv al jucătorilor de fotbal chinezi și vor da un exemplu bun pentru societate”, a transmis Administrația Generală a Sportului din China printr-un comunicat.

„Echipa națională și cea Sub-23 nu au sub nicio formă voie să facă tatuaje noi, și cei care au deja tatuaje sunt sfătuiți să le înlăture singuri.”

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

„Dacă sunt circumstanțe speciale în acord cu echipa, (jucătorii) trebuie să acopere tatuajele în timpul antrenamentelor și meciurilor.”

Jucătorii cu tatuaje nu vor fi selecționați pentru naționala Sub-20 și naționalele de la categoriile inferioare de vârstă. De asemenea, vor fi organizate „activități de educare politică și ideologică” pentru fotbaliști.

Citeste si: De azi fotbaliștii din Italia intră pe teren doar cu certificat verde! Serie A devine primul mare campionat al „sportului rege” care obligă jucătorii să se vaccineze!

O vedetă a naționalei de fotbal a Chinei ar fi fost exclusă din meciurile oficiale din cauza tatuajelor

China interzice tatuajele pe terenul de fotbal

Zhang Linpeng

[Sursa foto: Facebook: AFC Champions Cup]

Unul dintre jucătorii cei mai afectați de această măsură este Zhang Linpeng, de la Ghuanzhou Evergrande, considerat cel mai bun jucător din Super Liga Chineză de Marcello Lippi, campion mondial cu naționala Italiei în 2006, ca selecționeri, și fost antrenor al Chinei între 2016 și 2019.

Linpeng este plin de tatuaje, în special pe gât și brațe, și se zvonește că ar fi fost scos din națională tocmai din această cauză. 

Deși este una dintre vedetele Chinei, fundașul lui Ghuanzhou Evergrande nu a fost pe teren în înfrângerile suferite de națională în fața Tarii Galilor și Cehiei, suspect de accidentare.

Nu este prima dată când o măsură bizară afectează fotbalul chinez. Anul trecut, un meci de fotbal feminin între universități a fost amânat din cauză că a fost interzisă intrarea pe teren cu părul vopsit.

Citeste si: Așa tată, așa fiu! Romeo a devenit cel mai bogat copil din familia Beckham după ce a semnat un contract care-l face milionar

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

De azi fotbaliștii din Italia intră pe teren doar cu certificat verde! Serie A devine primul mare campionat al „sportului rege” care obligă jucătorii să se vaccineze!

Așa tată, așa fiu! Romeo a devenit cel mai bogat copil din familia Beckham după ce a semnat un contract care-l face milionar

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Angliei își spune povestea. Wayne Rooney a anunțat oficial data de lansare a documentarului său.

Dani Alves, fotbalistul brazilian arestat preventiv pentru agresiune sexuală, a fost părăsit de soția lui. Sportivul a primit vestea prin intermediul avocaților

ARMATA VA FI OBLIGATORIE! Anunțul care a pus toată lumea pe jar. Este informația momentului

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

De ce NU NE MERGE BINE economic? ECOLOGISMUL crește INFLAȚIA!

Unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Angliei își spune povestea. Wayne Rooney a anunțat oficial data de lansare a documentarului său.

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies