China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus după relaxarea măsurilor

China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus și autoritățile au tras un nou semnal de alarmă pentru limitarea raspândirii virusului.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus
China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus


In articol:

China şi Coreea de Sud, unde de câteva săptămâni au fost relaxate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, au raportat în ultimele 24 de ore zeci de noi cazuri de contaminare, relatează The Guardian.

Citeste si: Pedeapsă aspră pentru cadrele medicale din Botoșani care au interpretat „Imnul COVID”, devenit viral pe Facebook

China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus după relaxarea măsurilor

Coreea de Sud a înregistrat 35 de noi cazuri luni, cele mai multe legate de cluburile şi barurile din Seul.

Acesta este cel mai mare număr înregistrat începând cu 9 aprilie. Douăzeci şi nouă de cazuri sunt legate de cluburile din districtul Itaweon, după ce un bărbat a fost testat pozitiv. Este crezut că peste 1.500 de oameni de 85 de naţionalităţi au fost în cinci localuri în acelaşi timp cu acest bărbat.

Citeste si: Zeci pe persoane plasate în izolare. Au fost la muncă într-o zonă carantinată

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Autorităţile din Seul au ordonat duminică închiderea barurilor şi a cluburilor. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut populaţiei vigilenţă, în momentul în care ţara, care a fost un important focar de contaminare în lume, în luna februarie, a stârnit admiraţia capitalelor străine pentru rezultatele în lupta împotriva Covid-19.

China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus
China și Coreea de Nord au raportat noi cazuri de coronavirus

În China au apărut mai multe cazuri într-un oraş aflat în apropiere de graniţele cu Rusia şi Coreea de Nord şi în Wuhan, capitala provinciei Hubei, epicentrul pandemiei, informează News.ro.

Duminică, autorităţile au reclasificat Shulan, ca localitate cu risc ridicat. Aici, cazurile sunt legate de o femeie care nu ar fi călătorit şi nici nu a fost expusă la coronavirus. 

Citeste si: Cinci angajați și 45 de pacienți dintr-un azil din Cluj, confirmați cu coronavirus. Care este starea lor

Noile cazuri au fost depistate la o săptămână după ce China a desemnat toate regiunile ţării de risc mediu.

Duminică, au fost înregistrate 17 noi cazuri, cel mai mare număr în aproximativ două săptămâni.

Potrivit presei locale, autorităţile au închis toate locurile publice din Shulan şi au ordonat oamenilor să nu îşi părăsească locuinţele. Transportul public a fost, de asemenea, suspendat.

În Wuhan, au fost raportate cinci noi cazuri duminică, cel mai mare număr înregistrat în capitala Hubei din 11 martie. După două luni în care provincia a fost în carantină, măsurile au fost relaxate de câteva săptămâni, după ce autorităţile au spus că boala este sub control.

În China au fost raportate, în total, peste 82.910 cazuri şi 4.633 de decese.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus la finalul anului trecut în Wuhan, au fost înregistrate peste 4 milioane de cazuri de contaminare şi mai mult de 280.000 de decese.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum se distruge un BMW, varianta Galați! Filmare violentă și absurdă în care un șofer lovește în mod repetat automobilul rivalului său

Continuă calvarul pentru Olivia Steer, care se bate de 13 ani prin tribunale pentru averea uriașă a familiei sale! Miza este un teren de 30 de hectare cu pădure și pășune!

Mirela ”Dracu pe uscat”, afectată de coronavirus! Regina Internetului locuiește de 24 de ani în Spania și spune că a avut un caz în familie

Alte trei decese provocate de coronavirus. Bilanţul în România a ajuns la 939

Incident neobișnuit la Craiova. Un bărbat a rămas fără buletin după ce a votat la alegerile locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies