China și SUA au declanșat războiul. Atacuri fără precedent. România este miza celor două puteri

China și SUA au declanșat, oficial, un război care se poartă pe teritoriul României. Miza este uriașă și pare să ascundă interese mult mai mari decât cele enunțate în mod oficial.

China și SUA au declanșat războiul. România este motivul conflictului
China și SUA au declanșat războiul. România este motivul conflictului
Autor: D.A.

In articol:

China și SUA au declanșat războiul. România este motivul conflictului
China și SUA au declanșat războiul. România este motivul conflictului

Anunțat pe surse de mai multă vreme, conflictul dintre SUA și China a explodat în momentul în care ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a lansat o serie de acuzații îndreptate către chinezi. 

La rândul lor, chinezii, prin Huawei, au răspuns americanilor. 

SUA „au tras” în China cu toate armele. Declarații fără precedent

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este ”inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că ”aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională” şi care pune în pericol libertatea, scrie News.ro.

Ambasadorul SUA a avertizat autorităţile de la Bucureşti în legătură cu Huawei, dar şi cu China şi Rusia. ”Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne. Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil.

I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume”, a declarat ambasadorul SUA la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România.

Citeste si: Au construit în mijlocul Bucureștiului în secret un spital pentru bolnavii de coronavirus!

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Citeste si: Un virusolog chinez aruncă bomba. Cum a apărut, de fapt, COVID-19

Citeste si: Celebra prezicătoare Maria Ghiorghiu a văzut SFÂRȘITUL! „În toate locurile omenești posibile”

Ambasadorul SUA în Romania  a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei.

Ambasadorul american a definit Rusia şi China drept ”prădătorii şi actorii negativi” care ”pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”. Adrian Zuckerman a elogiat ”măsurile prompte şi prudente luate de Guvernul României, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, pentru a opri criza de coronavirus”, apreciind că ”fără astfel de măsuri, criza cu care se confruntă astăzi România ar fi fost mult mai gravă în acest moment”.

”Izolarea, carantina şi interdicţia de călătorie au ajutat la controlul răspândirii virusului. Guvernul României a colaborat, de asemenea, cu companii străine şi locale pentru a aduce ajutor şi materiale medicale de urgenţă pentru poporul român. Guvernul a căutat provizii de urgenţă în întreaga lume”, a remarcat diplomatul american.

Citeste si: Alertă MONDIALĂ! Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime! Numărul deceselor a crescut într-un ritm șocant

Citeste si: Experimentul ”Clade X”: 900 de milioane de oameni vor muri în lipsa unui vaccin! Americanii au simulat în urmă cu 2 ani o pandemie mondială, iar concluziile sunt îngrijorătoare

Zuckerman a afirmat că viitorul României ca naţiune prosperă este pe cale de a deveni realitate. ”Când va ieşi din această criză, România va fi bine poziţionată pentru a deveni lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţelor, finanţelor, asistenţei medicale, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, producţiei de energie şi industriei. Viitorul României ca naţiune prosperă, în care talentele şi resursele sale naturale oferă o mare bogăţie poporului său, este aproape să se transforme în realitate. Acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei, toate acestea putând duce la beneficii economice enorme şi la prosperitate”, a afirmat Adrian Zuckerman.

Cum răspunde Huawei în conflictul SUA-China

Huawei România a reacţionat după declaraţiile ambasadorului şi a trimis un răspuns, pe care îl redăm integral mai jos: "Având un istoric al activității noastre în România de 18 ani, cu 2.300 de angajați competenți, bărbați și femei, considerăm că este de datoria noastră să dăm dovadă de responsabilitate în perioada dificilă pe care o traversează România în aceste momente. În toate aceste decenii de muncă intensă răsplătită cu succese pe măsură, posibile în special datorită angajaților români, noi cei de la Huawei am fost mereu aproape de România și români, la bine dar mai ales la greu. Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajații Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România.

Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte și contrare bunului simț. Huawei România crede cu tărie că prietenul la nevoie se cunoaște. Susținem eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României și al cetățenilor săi în aceste vremuri tulburi și, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendențioase și declarații politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depășească provocările cu care se confruntă. Astăzi, suntem toți români și alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm și să aducem o contribuție pozitivă la mediul social și economic românesc".

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Secția de Chirurgie Cardiovasculară a fost cuprinsă de flăcări

Scene teribile în localitatea 23 August, în urma unui accident cu șapte victime. Unul dintre șoferi era băut

Bilanț Covid-19, 24 iulie! Numărul de cazuri de COVID-19 este în creștere

Horoscop Zilnic Duminică 25 Iulie 2021: Vărsătorii se află în toiul unei perioade aglomerate a vieții lor însă este și una în care au parte de rezultate foarte bune

Cătălin Măruţă a rămas mască! Imagini incredibile făcute publice de Andra. Sărbătoare mare în familie

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies