Chinezii vor sa construiasca cea mai mare cladire din lume! Aici soarele va straluci 24 de ore!

Cea mai mare cladire integrata din lume se construieste in provincia Sichuan din sudul Chinei si va avea acoperisul din sticla.

Distribuie pe:

fara descriereSe pare ca inaltimea gigantului va fi de 100 de metri, iar suprafata va ajunge pana 520.000 de metri patrati, scrie incont.ro. Prin comparatie cu cladirea Pentagonului din Washington, cladirea din China va avea o suprafata de trei ori mai mare.

New Century Global Centre, caci asa se numeste complexul, va gazdui birouri, sali de conferinta, un complex universitar, doua centre comerciale, doua hoteluri de cinci stele, un cinematograf IMAX si numeroase alte atractii. Aproximativ 120.000 metri patrati vor fi dedicati spatiilor pentru cumparaturi, iar cele mai multe dintre magazine vor gazdui branduri de lux.

fara descriereDe asemenea, acesta va avea tematica marina, cu fantani, un urias parc acvatic, plaja artificiala si toate camerele cu vedere spre mare. “Am apelat la o tehnica japoneza. Va exista un soare artificial care va straluci 24 de ore din 24 si va asigura o temperatura propice”, spune Xun, citat de New York Daily News.

Plaja va avea 1500 de metri patrati, o faleza, pasari si terase. Linia orizontului va fi inlocuita cu un ecran gigant, pe care se va proiecta rasaritul si apusul. Ecranul va produce inclusiv briza pentru surferi.

Termenul de finalizare a constructiei este iunie 2013.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate