Stiri

Chinezul care a trăit timp de un an cu o lingură în esofag

Un bărbat din China a trăit timp de un an având o lingură blocată în esofag. În mod surprinzător, ustensila înghiţită pe jumătate nu l-a deranjat prea mult.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Bărbatul – identificat drept „pacientul Zhang” – a înghiţit lingura în urma unui pariu cu prietenii, în 2017, iar aceasta s-a blocat în tubul îngust care face legătura între cavitatea bucală şi stomac, au afirmat într-o declaraţie de presă reprezentanţii Spitalului General Xinjiang Meikuang.
 
Au trecut luni de zile, însă disconfortul nu a fost suficient de mare pentru ca bărbatul să caute îngrijire medicală. Lucrurile s-au schimbat în urmă cu o lună, când a început să aibă dureri şi să respire cu dificultate, după ce a fost lovit în piept.
 
Trei doctori au participat la operaţiunea de îndepărtare a lingurii, pe 22 octombrie. Două ore mai târziu, lingura – care măsura aproximativ 20 de centimetri – a „văzut” lumina zilei pentru prima dată după un an, au relatat oficialii spitalului.
 
Când Zhang a ajuns la spital, se ţinea de piept şi părea să aibă dureri mari, a relatat doctorul Yiu Xiwu, directorul Departamentului de Otolaringologie al spitalului.
 
 
Examinarea a arătat că „în partea de sus a faringelui, spre esofag” se afla un corp metalic străin, iar când doctorii au introdus un endoscop (un tub lung şi subţire cu o cameră de filmat ataşată) în gâtul bărbatului, au dat peste lingura acoperită de mucus.
 
„Am fost foarte surprins. Nu am mai avut un asemenea pacient”, a spus doctorul Xiwu.
 
Citeşte continaurea pe INCREDIBILIA.RO. 

Galerie foto  Urmatorul articol