Chinurile unei românce plecate la muncă în străinătate pentru un trai mai bun: „Nu se spăla mult, nu se făcea baie des”

Povestea unei femei plecate la muncă în Italia. Ce chinuri a îndurat!

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Multă muncă, hrană puțină și un stil de viață foarte...controversat. Asta a întâlnit o româncă plecată să muncească în Italia. Femeia a părăsit țara fiind convinsă că peste graniță va avea o viață mai bună, însă socoteala de acasă nu prea se potrivește cu cea din târg, sune o veche zicală. Așa a fost și în cazul femeii pentru care munca afară s-a dovedit a fi un chin care nu numai că nu-i aducea satisfacții pe niciun plan. 

Românca care a a trăit un coșmar în Italia 

Femeia povestește că a trecut prin niște întâmplări greu de imaginat pentru orice om cu un stil de viață decent, iar ceea ce povestește ea pare desprins dintr-un roman de ficțiune, un fel de poveste comică împletită cu scene de groază! Obiceiurile italienilor în casa cărora a trebuit să muncească sunt de-a dreptul incredibile. 

Elena, românca plecată în Italia, povește că angajatorii ei o obligau să le spere lenjeria intimă de mână și o puneau să muncească până la epuizare, fără să-i ofere hrană. 

Trebuia să stea lângă ei când mâncau
Trebuia să stea lângă ei când mâncau[Sursa foto: Pexels ]

„În Italia mi-am început activitatea la Palermo, nu știam să vorbesc italiana, eram plătită cu 500 de euro și aveam un palat de casă de curățat căci lucram pentru contesa Ana.

Avea 3 etaje cu balcoane de jur împrejur, eu trebuia dimineața să șterg praful de pe frunzele plantelor.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a lui Radu, un tânăr fără buletin! Duce o viață amară, însă are o singură alinare: câinele lui, Lupu

Trebuia să stau drepți lângă masă când ele mâncau, ca să le servesc, trebuia să spăl lenjeria intimă la mână, trebuia să curăț movile întregi de obiecte de argint, că mi se întorceau mațele de la mirosul soluției de curățat. Mâncare puțina, căci acasă la mine trăiam cu cartofi, așa spunea fata contesei. Așteptam seara, ca să iau cate o bucată de pâine de unde o aruncau și să o mănânc sub cearșaf, cu lacrimi”,  a povestit Elena, potrivit biz.ro.

A plecat la muncă în Italia pentr un trai mai bun
A plecat la muncă în Italia pentr un trai mai bun[Sursa foto: PixaBay]

Zgârcenia italienilor care a întrecut orice limită 

Aceasta povestește, că de departe, cel mai greu i-a fost să lucreze pentru doi bătrâni care erau extrem de zgârciți. Vârstinicii nu prea foloseau apa și, de asemenea, mâncau doar ce găseau pe câmp. 

„Nu se spăla mult, nu se făcea baie des, nu se mânca multă carne și peste, ci buruieni de pe câmp, pe care le culegea sau le cumpăra bătrâna. În prima zi de muncă, am găsit în baie pe rezervorul de apa de la wc, 4-5 bucățele de hârtie igienică și bineînțeles le-am aruncat, scandalul a fost mare, de ce le-am aruncat?

Citeste si: Tragedie în Italia! Un tânăr român a murit într-un accident rutier

Băbuța se ștergea când făcea pipi o dată și le mai folosea o dată, atunci i-am propus să le agățăm afară pe frânghie în cârlige, a râs, s-a uitat încrucișat, dar nu a mai făcut gestul. Ea trebuia să facă pipi de 3-4 ori ca să tragă apa o dată.” a mai povestit Elena. 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O femeie de 64 de ani a născut gemeni, iar copiii i-au fost plasați în grija statului! Motivul este incredibil

Horoscop 4 martie 2021! Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de joi

Cele mai frumoase citate despre primăvară. Gânduri curate despre cel mai frumos anotimp

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

Cutremur în televiziune. O mare vedetă pleacă de la Pro Tv? La ce post rival ar merge

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Istoria secretă. Ceaușescu și minunea de la Cutremurul din 1977, prin ochii CIA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies