Chitaristul Bucky Baxter, colaborator al lui Bob Dylan şi Steve Earle, a murit

Chitaristul Bucky Baxter, colaborator al lui Bob Dylan şi Steve Earle, a murit la 65 de ani

Distribuie pe:

Autor: R.L.

bucky-baxter


In articol:

Chitaristul Bucky Baxter, care a colaborat cu Bob Dylan mai mulţi ani, inclusiv pentru albumul „Time Out of Mind” triplu premiat cu Grammy, a murit în Florida la vârsta de 65 de ani, informează Billboard.

Nu a fost dezvăluită cauza decesului, fiul lui fiind cel care a făcut anunţul. „El este tot ce am şi acum este un înger. Inima mea este sfărâmată, cu toate astea sunt orbit de bucurie”, a spus barbatul.

Cine e chitaristul Bucky Baxter, colaborator al lui Bob Dylan şi Steve Earle 

 

Născut în Melbourne, Florida, în 1955, Baxter a fost membru fondator al trupei The Dukes, care l-a acompaniat pe Steve Earle, şi a înregistrat cu muzicianul în anii 1980 şi 1990, inclusiv albumul de succes internaţional „Copperhead Road”. Baxter a mai lucrat şi cu R.E.M., Ryan Adams şi Joe Henry, între alţii, însă este recunoscut pentru colaborarea cu Bob Dylan.

Citeste si: Lovitura de teatru! Luiza Melencu nu a fost acasa la Gheorghe Dinca

Alături de Dylan a concertat între anii 1992 şi 1999, în „Never Ending Tour”, şi a înregistrat „Time Out of Mind” (1997), care a câştigat trei premii Grammy, inclusiv la categoria „albumul anului”. În 1999, Bucky Baxter a lansat primul şi singurul lui album solo, „Most Likely, No Problem”.

 

El a murit pe 25 mai 2020, în Sanibel Island, anunta jurnalistii de la agentia de presa news.ro.

sursa foto: Instagram

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate