Cifre ALARMANTE! România a intrat în valul 2 al pandemiei. Alexandru Rafila: „Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”

România atinge miercuri, 30 septembrie, cel mai mare număr de infectări, de la debutul pandemiei. 2.158 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, spune că țara noastră se află în valul doi al pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS

România a intrat în valul doi al pandemiei de coronavirus, susține medicul Alexandru Rafila. El spune că în aceeași situație dramatică se află multe țări din Uniunea Europeană.


In articol:

În acest context, o situație îngrijorătoare se înregistrează și în Capitală, unde spitalele Covid au rămas fără locuri libere pentru pacienții infectați.

„Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continure.

Citeste si: Bodi, distrus în arest. Judecătorii au pus tunurile pe fratele lui. Sentința e cruntă - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”, a declarat medicul Rafila.

Spitalele COVID din București, fără paturi libere

Pentru prima oara de la debutul pandemiei de coronavirus, spitalele din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Profesorul Alexandru Rafila precizează că Direcțiile pentru Sănătate Publică vor găsi soluții. „DSU, care coordonează la nivel național repartiția persoanelor bolnave care au nevoie de AȚI, va găși o soluție, pentru un timp, dacă numărul acestor cazuri rămâne limitat. Lucrul acesta o să devină tot mai dificil pe măsură ce capacitatea se apropie de un nivel maxim.

Acum noi avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia”, a precizat medicul.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pepe a fost șantajat pentru ca pozele nud cu Raluca să nu apară în presă

Îți ia mașina cu totul! E lege. De azi ți se ridică mașina imediat

Momente dramatice pentru Anda Adam. A fost nevoită să facă alegerea vieții ei. Nimeni nu a știut prin ce coșmar trece

Un tânăr de 22 de ani din Nigeria, condamnat la moarte din cauza unei melodii trimise pe Whatsapp. Ce acuzații i se aduc

VIDEO. Doi români au spulberat cu mașina fetele care îi refuzaseră în club: ”Am coșmaruri, văd faruri venind spre mine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies