Cinci beneficii ale șampaniei pe care ar fi util să le cunoașteți

Se pare că șampania este benefică. Cine ar fi crezut?

Autor: Amalia Florea

In articol:

 Șampania are nu unul, nu două, ci chiar cinci beneficii pe care ați putea fi interesat să le cunoașteți.

Unele dintre ele, cele mai importante, au legătură cu sănătatea. După cum au confirmat oamenii de știință și cercetătorii de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, deși cercetătorii sunt încă în așteptarea verificării acestora la oameni, deoarece concluziile sunt extrase din experimente cu rozătoare.

Toată viața ne gândim că alcoolul nu ne face bine și acum se va dovedi că cel puțin șampania este aproape, dar numai aproape, medicinală. Cu o perspectivă atât de bună, te face să îți dorești să răcești o sticlă de șampanie pentru a sărbători momentul. În același timp, am începe să investim puțin în sănătate, deoarece, potrivit experților, consumul între unul și trei pahare de șampanie pe săptămână are o influență pozitivă asupra sănătății.

1. Are grijă de inima noastră

Faptul că vinul este benefic pentru inimă este ceva ce toată lumea știe și nu mai există loc de discuții.

Dar șampania? Ei bine, acum trebuie să adăugați și vinul spumant în această conversație. Și, atunci când este făcută din struguri roșii, șampania este la fel de benefică pentru sănătate.

Există studii care confirmă faptul că șampania conține o cantitate mare de polifenoli, compuși bioactivi cu cacapacitate antioxidantă care se găsesc în principal în strugurii roșii, dar și în cei albi, deși în cantități mai mici.

Li se atribuie efecte benefice împotriva dezvoltării bolilor cardiovasculare, deoarece reduc tensiunea arterială.

„Am constatat că consumul a două pahare de șampanie pe zi este benefic pentru pereții vaselor de sânge, ceea ce ne face să sugerăm că șampania are potențialul de a preveni atacurile de cord și bolile cardiovasculare„- Dr. Jeremy Spencer, cercetător și om de știință de la Universitatea din Reading, Marea Britanie

2. Îmbunătățește aspectul pielii

Auzim adesea că utilizarea unui agent de curățare trebuie să facă parte din rutina noastră zilnică de îngrijire a pielii. Pentru aceasta, pe lângă produsele tradiționale, putem folosi șampanie. Da, ai citit bine, am scris șampanie. Trebuie doar să-l aplicăm cu o dischetă de bumbac pe față, gât și decolteu și... curățarea pielii este gata!

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

„Șampania detoxifică pielea cu antioxidanți și acid tartric, ajutând la echilibrarea tonusului pielii. Pentru cei cu pielea grasă, proprietățile antibacteriene ale șampaniei o fac să fie mai sănătoasă și mai fermă”- Dr. Marina Peredo, MD din Smithtown, NY

3. Cu șampanie, ne „îmbătăm” mai repede

Șampania ne urcă la cap mai ușor și mai repede decât orice altă băutură alcoolică. Adevărul este că acesta este un beneficiu care nu prea are legătură cu sănătatea, dar care poate fi atractiv pentru cei cărora le place sentimentul de „bună dispoziție” pe care îl aduce alcoolul. Un pahar de șampanie poate fi aliatul nostru la acele petreceri pline de străini la care, uneori, ne simțim obligați să participăm.

Aparent, responsabile pentru acest lucru sunt bulele. Potrivit unui studiu al Universității din Oxford, bulele din șampanie o fac să ajungă la sânge mai repede decât alte băuturi alcoolice. Rezultatul carbonatării, care accelerează trecerea alcoolului din stomac în intestinul subțire. Pe scurt, șampania ne dezinhibă mai repede.

4. Conține mai puține calorii decât alte băuturi alcoolice

Băuturile alcoolice sunt bogate în calorii „goale”, care nu furnizează nici un nutrient pentru corpul nostru. Caloriile pe care le introducem în corp atunci când bem un pahar de vin, bere sau orice băutură alcoolică sunt goale. Dacă exagerăm cu alcoolul, una dintre cele mai directe consecințe este acumularea de kilograme și creșterea în greutate. Cu excepția cazului în care sunteți unul dintre cei cu un metabolism rapid și de invidiat, desigur!

Pentru cei dintre noi cărora le place să bea ceva alcool (recomandăm moderație), mai bine o facem cu șampanie, deoarece un alt beneficiu al acesteia este conținutul său scăzut de calorii. Un pahar de șampanie conține mai puțin de 12 grame de zahăr rezidual pe litru, adică între 80 și 100 de calorii, în timp ce o cană de bere sau un cocktail de rom, ca să dăm un exemplu, conțin 150 și, respectiv, 175 de calorii, aproximativ.

5. Sporește memoria și vederea în spațiu

Se pare că cele două tipuri de struguri folosite în producția de șampanie, Pinot Noir și Pinot Meunier, conțin componente care îmbunătățesc capacitatea retentivă și viziunea spațială și că consumul a trei pahare de șampanie pe săptămână ar putea contribui la întârzierea bolilor degenerative ale creierului, precum demența senilă.

Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa de cercetători de la Universitatea din Reading, Marea Britanie, după efectuarea unui experiment cu rozătoare cărora li s-a administrat șampanie zilnic timp de șase săptămâni. Rozătoarele au demonstrat o creștere a capacității retentive de 20%, verificată prin teste într-un labirint pe care le-au finalizat cu succes mai mare decât altele.

„Rezultatele cercetării sunt interesante, deoarece ilustrează, pentru prima dată, că moderarea consumului de șampanie are potențialul de a influența funcționarea cognitivă și memoria”- Dr. Jeremy Spencer, Universitatea din Reading, Marea Britanie

Experimentul trebuie repetat la oameni. La momentul studiului inițial, abordarea a fost de a aduna un grup de 50 de pensionari care erau dispuși să bea șampanie timp de trei ani pentru a testa efectele acesteia. Probabil că nu le-au lipsit voluntarii și că, în acest moment, mai rămâne puțin pentru a avea mai multe concluzii în această privință.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Chinezesc 21 septembrie 2021. Previziuni astrale pentru toate cele 12 zodii din zodiacul chinezesc

Horoscopul zilei, 21 septembrie 2021. Un nativ întâlnește dragostea adevărată

Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Soțul Simonei Halep a mai fost căsătorit

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Doliu imens în showbiz! O celebră bloggeriță a murit la doar 22 de ani

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

S-a aflat adevărul despre cum face bani Adelina Pestrițu. Cine se află în spatele ei

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies