Cinci mituri despre răceală pe care nu trebuie să le crezi

Sezonul gripelor şi al răcelilor a venit, iar asta înseamnă că trebuie să ne păzim foarte bine şi să scăpăm cât mai rapid de virus, dacă ne afectează. Adevărul e că majoritatea remediilor pe care le ştim despre răceli sunt… simple mituri.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFoto: blog.sfspas.com1. Echinacea te ajută să scapi de răceală mai repede

Există mulţi oameni care susţin acest lucru dar, din păcate, dovezile ştiinţifice care să sprijine acest fapt nu există decât într-o prea mică măsură. Aşa că, în ciuda faptului că nu face deloc rău sistemului tău imunitar, echinaceea nu te ajută să scapi mai repede de răceală.

2. Poţi răci dacă ieşi afară cu părul ud

Oamenii de ştiinţă susţin că nu poţi răci de la frig, însă atrag atenţia că în aer circulă mai multe virusuri pe timp de iarnă.

3. Zincul îţi ajută sistemul imunitar

Zincul e important pentru sănătatea organismului, dar nu există nicio dovadă ştiinţifică pentru a susţine acest fapt, la fel ca şi în cazul echinaceei.

4. Trebuie să transpiri ca răceala să treacă

E doar un mit, din păcate. Asta nu înseamnă că nu e bine să te înveleşti cu multe pături şi să bei ceaiuri fierbinţi când eşti răcită, pentru că hidratarea joacă unul dintre cele mai importante roluri în vindecare.

5. Dacă te hrăneşti bine, răceala trece

Un mit care circulă, spun experţii, încă din jurul anilor 1700, când se credea că răceala e un semn al lipsei de energie internă şi că aceasta ar putea fi refăcută mâncând. Nu te ajuta nici dacă mănânci în exces să scapi de răceală, nici dacă te înfometezi.

Sursa: fabuloase.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate