Cine este Adrian Wiener. Parlamentarul, luat în calcul pentru Ministerul Sănătății

Premierul României Florin Cîțu a cerut revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Adrian Wiener, propunere pentru Ministerul Sănătății
Autor: Ioana Stan

In articol:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat din funcție. Premierul ar fi discutat înainte cu președintele țării, care a fost de acord cu această decizie.

Potrivit unor surse politice, Adrian Wiener este varianta luată în calcul pentru funcția de ministru al Sănătății.

Cine este Adrian Wiener

Adrian wiener ar putea ocupa funcția de ministru al Sănătății
El ar putea fi ministrul Sănătății[Sursa foto: MediaFax Foto]

Adrian Wiener este senator român ales în 2016. El este și medic și este cunoscut faptul că în timpul pandemiei s-a întors să lucreze la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște.

„În această perioadă, când Senatul a lucrat de la distanță, am avut timpul ca, după derularea activităților senatoriale – atât în plen, cât și în comisii sau la cabinetul senatorial –, să vin la spital, în secția în care lucrez. Știu că acum este mare nevoie de doctori în spitale – nu numai la Arad –, așa că mi se pare firesc să fiu aici. Nu fac nimic special, doar meseria de doctor, alături de colegii mei”, a declarat Adrian Wiener.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Adrian Wiener, noul Ministru al Sănătății?! Prima reacție a medicului după ce s-a aflat că ar putea să-l înlocuiască pe Vlad Voiculescu

Chiar dacă ocupă funcția de senator, Adrian Wiener nu a putut sta departe de spital.

„Mi-am păstrat jumătatea de normă la spital permanent în mandatul de parlamentar. Medicina nu e o meserie de care te poți rupe cu totul timp de 4 ani și apoi să revii cu mâinile în buzunare.

E o magisterie în continuă schimbare pe care o absorbi permanent. Nu ai curajul să intri la patul pacientului după o absență totală de 4 ani”, explică Wiener.

Adrian Wiener, medic și senator de Arad

Înainte de a intra în politică, Adrian Wiener a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad.

În calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, s-a remarcat prin depunerea și promovarea spre adoptare a unor proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor.

Citeste si: Vlad Voiculescu, demis de premierul României. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății

Adrian Wiener este senatorul care a promovat Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Wiener, noul Ministru al Sănătății?! Prima reacție a medicului după ce s-a aflat că ar putea să-l înlocuiască pe Vlad Voiculescu

Ce salariu are președintele. Câți bani primește pe lună șeful statului

Marcel Ciolacu, prima reacție după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”A venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața”

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies