Cine este Dorina Lazăr. Află totul despre una dintre cele mai emblematice actrițe ale teatrului românesc

Cine este Dorina Lazăr. Iată care este povestea de viață a marii actrițe!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Cu o pasiune imensă pentru teatru, Dorina Lazăr se numără printre cele mai talentate actrițe de teatru și film din România. 

Cine este Dorina Lazăr 

În vârstă de 82 de ani, actrița Dorina Lazăr s-a născut pe 7 noiembrie 1940 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru, secția Actorie la clasa profesorului Ion Finteșteanu, avându-i ca asistenți pe Sanda Manu și Dem Rădulescu.

În 1961, Dorina Lazăr si-a făcut debutul în teatru la Teatrul Regional București, urmând ca în 1969 să se angajeze la Teatrul Odeon. Artista și-a început cariera în cinematografie în 1974, când a jucat în celebrul film „Păcală”, regizat de Geo Saizescu.

Printre cele mai importante filme din care a făcut parte se numără „Angela merge mai departe „(1981), „Liceenii” (1986), „Balanța” (1991) și „Amen” (2001).

Citește și: Cine e Dan Condurache. Biografie: vârstă, studii, carieră. Povestea de viață a marelui actor

Cine este Dorina Lazăr

Cine este Dorina Lazăr 

 
[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Cine a fost ajutorul de nădejde al Dorinei Lazăr la începutul carierei

După ce a refuzat să se mărite din timpul facultății, Dorina Lazăr și-a găsit mai târziu alesul și a început viața de familie.

Actrița a trecut printr-o perioadă grea, reușind cu greu să balanseze viața de familie cu marea sa pasiune, teatrul. Marea artistă a mărturisit că persoana care i-a oferit cel mai mult ajutor a fost soacra sa, care s-a ocupat de treburile casnice și a avut grijă de copil cât timp ea s-a dedicat actoriei.

„Când eram în anul doi de facultate, mi s-a propus să mă mărit și să plec în diplomație. N-am vrut și bine am făcut! Și după aceea, peste o sută de ani, când m-am măritat și am avut și copil, am avut noroc că am trăit și cu soacră-mea. Ea, săraca, mi-a acoperit spatele și a avut grijă și de bărbatu-meu, și de copil. Știam sigur că pot să las biberoanele acolo și să mă duc la filmare. Întotdeauna mi s-a reproșat că iubesc mai mult teatrul decât familia. Și-acum, fata mea, care e femeie matură, îmi spune același lucru. ”, a mărturisit Dorina Lazăr, potrivit viva.ro.

Citește și: Cine e Horațiu Mălăele. Cel mai emoționant rol din cartea vieții sale este cel de bunic

Cine este Dorina Lazăr

Cine este Dorina Lazăr

 
[Sursa foto: MediaFax Foto]

Cum și-a cunoscut Dorina Lazăr soțul

Deși părinții i-au impus să se mărite din anul doi de facultate, Dorina Lazăr  a preferat să-și aștepte sufletul pereche și să se căsătorească din dragoste. Actrița a povestit despre momentul întâlnirii cu soțul său, mărturisind că s-a îndrăgostit încă din prima clipă când l-a văzut.

„Am găsit bărbatul perfect într-o seară când eram la niște prieteni. Era un cerc de oameni absolut minunați. Când mă gândesc ce discuții aveau, ce cultivați erau oamenii aceia… Și s-a deschis ușa și gazda a spus: „Aaaaa, a venit Mihai Mircea Lazăr. Și-n clipa aia l-am văzut și… m-am topit. Și așa am rămas.

Și cum s-a potrivit că și pe el îl chema Lazăr – că el s-a prăpădit, săracul –, și pe mine Lazăr. Dar să vedeți că nu se oprește aici. Pe soacra mea de fată o chema Lazăr, tata s-a născut în comuna Gheorghe Lazăr și fata mea a-nvățat la Liceul Gheorghe Lazăr. Și nepoată-mea acum e la Liceul Gheorghe Lazăr”, a povestit Dorina Lazăr, conform viva.ro.

Actrița a mai povestit despre momentul în care și-a pierdut mare dragoste. Soțul său, de profesie jurnalist, a fost concediat de la serviciu și mai târziu răpus de o boală necruțătoare.

„Bărbatul meu a fost un jurnalist de mare calitate. Era în echipă cu Tudor Vornicu, cu Octavian Paler. A venit Revoluția și atunci, de Anul Nou, își rupsese piciorul… Avea și vârsta de pensionare și a fost pur și simplu pus pe făraș și dat afară. S-a simțit nedorit, chiar și de prieteni s-a rupt. Și asta l-a măcinat groaznic. A făcut un cancer și a murit.”, a mai spus Dorina Lazăr, potrivit aceleiași surse de mai sus.

Sursă: viva.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un nativ de Pământ exagerează cu lista de cumpărături pentru Crăciun în weekendul 26-27 noiembrie 2022. Acesta depășește cu mult bugetul stabilit

Un nou membru în familia Sterp! Culiță a adus zâmbetul pe buze tuturor, după perioada dificilă prin care a trecut

Carmen Tănase, imagini rare din tinerețe. Actrița este aproape neschimbată la 61 de ani

Cum se simte Mariana Ionescu Căpitănescu după accidentările de la schi! Artista ne-a dezvăluit prin ce a trecut în Bulgaria | EXCLUSIV

MOARTEA LUI PUTIN! Este cutremur total chiar la MOSCOVA

Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des

Cele mai mari mistere ale Titanicului. Cinci întrebări cheie la care nimeni nu a găsit un răspuns

Carmen Tănase, imagini rare din tinerețe. Actrița este aproape neschimbată la 61 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies