Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021

Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021. Vezi cu ce se ocupă omul de afaceri.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021. Vezi ce afaceri deține unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România.

Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021

Dragoș Mihai Petrescu este un antreprenor român, fondator al lanțului City Grill Restaurants, coordonator al Coaliției pentru Dezvoltarea României, vicepreședinte al Romanian Business Leaders și secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

Citeste si: Cine este Bogdan Micu, investitor la Imperiul Leilor 2021

Omul de afaceri a intrat în lumea afacerilor în anii ‘90. Vindea ziare pe treptele Universității, dar a studiat la universități de renume din țară și din străinate, ajungând să conducă în prezent cea mai mare rețea de restaurante din România:  grupul City Grill.

Zilnic, era prezent la Casa Scânteii, de unde ridica cca. 2000 de ziare, pe care le vindea ulterior în pasajul de la Piața Universității. În același an a deschis în Piața Dorobanți o tarabǎ, replicând ulterior modelul la 6 tarabe. Standul din Dorobanți a fost startul cǎtre extinderea afacerii și deschiderea mai multor puncte de vânzare de tip chioșc în stațiile de autobuz din București.

Citeste si: Cine este Dan Șucu, investitor la Imperiul Leilor 2021

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021
Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021[Sursa foto: Instagram]

Debutul propriu-zis ca antreprenor în industria ospitalitǎții a avut loc în anul 1999, când, în asociere cu Cǎtǎlin Mahu, a transformat în restaurant unul dintre magazinele pe care le deținea la acea vreme, fondând astfel brandul de restaurante „La Mama”.

În anul 2004, Dragoș Petrescu s-a retras din asociere, lǎsând afacerea „La Mama” cu o infrastructurǎ de 4 restaurante în București.

În același an, Dragoș Petrescu a deschis, ca asociat majoritar, primul restaurant City Grill din București, în cartierul Primǎverii, În urmǎtorii ani se pun bazele unor branduri noi: „City Café”, „Trattoria Buongiorno”, un brand de restaurante cu specific italian, și „Hanu’ Berarilor”, brand de restaurante cu specific românesc.Dragoș

Petrescu a preluat și redeschis restaurantele emblematice Caru' cu Bere și Hanu' lui Manuc, și a achiziționat și reinventat restaurantul Pescǎruș din Parcul Herăstrau.

În prezent, în România, afacerea lui Dragoș Petrescu este catalogatǎ ca fiind unul dintre cei mai mari operatori din industrie, însumând 15 locații restaurant și 6 locații de livrare.

Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021
Cine este Dragoș Petrescu, investitor la Imperiul Leilor 2021[Sursa foto: Instagram]

Dragoș Petrescu, jurat la Imperiul Leilor

Dragoș Petrescu a acceptat să participe în sezonul doi al emisiunii Imperiul Leilor din dorința de-ai ajuta pe micii antreprenori și a-i inspira, fiindu-le un mentor, dar și un ajutor.

”Traversăm o perioadă dificilă, dar ce m-a determinat să accept să intru în sezonul 2 a fost dorința mea de a ajuta antreprenorii, de a-i inspira, de a-i convinge că meseria de antreprenor nu este una rușinoasă sau nesigură.

Evident, există un risc, însă în situația în care reușești și poți avea un sprijin, și nu neaparat material, ci unul de mentorat de la oricare din leii din panel, acest lucru te poate ajuta să reușești. Acesta este principalul motiv pentru care sunt aici.

În acest an am învățat cât de importantă este modestia și cât de ușor poți să ajungi de sus jos și înapoi. Așa este viața în antreprenoriat: nu știm cum și în ce fel vor veni provocările. Important e să consolidezi compania, să fii echilibrat în decizii, să acționezi rapid, în așa fel încât să depășești aceste provocări.

Câștigătorii se vor vedea la finalul pandemiei, atunci se va vedea și cine a fost suficient de bine pregătit. E extrem de important să descoperi oportunitate aflată în spatele oricărei crize și să beneficiezi de ea pentru a-ți mări cota de piață în fața competitorilor tăi.”, a spus Dragoș Petrescu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies