Cine este în realitate Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor în Cabinetul Florin Cîțu

Cătălin Drulă a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Florin Cîțu.

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Cătălin Drulă a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu la finalul anului 2020. Până la 39 de ani, politicianul a bifat multe activităţi în ţară şi peste hotare, unde a studiat informatica.  

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Cătălin Drulă s-a născut la 2 mai 1981 și este la bază un IT-ist, un inginer software care până nu demult nu avea nicio legătură cu infrastructura. „M-am întrebat de ce nu avem autostrăzi şi şosele ca în Occident”, spunea ministrul Transporturilor.

Citeste si: Ce salarii au angajații Metrorex. Un zugrav câstigă peste 4.000 de lei

El a înființat, alături de alți forumiști pasionați de infrastructură, Asociația Pro Infrastructura, care a devenit una din cele mai active și credibile organizații din societatea civilă pe domeniu.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă[Sursa foto: Mediafax]

După ce s-a înscris USR, oficialul a activat ca deputat în Comisia de Transporturi și pentru aproximativ șapte ani a fost mereu o voce foarte acidă la adresa tuturor miniștrilor care s-au perindat pe la Transporturi.

Cătălin Drulă carieră

Membru USR până la finalul lui 2020, când a devenit ministru al Transporturilor în Cabinetul Florin Cîţu, Cătălin Drulă are un CV impresionant.

 • A urmat cursurile Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti între anii 1995-1999, potrivit cdep.ro. Între 1999 şi 2002, a studiat informatica, fiind licenţiat al Universităţii din Toronto.
 • În 2005, obţine masterul în informatică la Universitatea din Toronto, cu teza de cercetare ”Fast and Energuy Efficient Neighbour Discovery for Opportunistic Networking with Bluetooth”.
 • A fost fondator şi director executiv al Personal Networks SRL (2006-2008), un startup care a dezvoltat o platformă tehnologică pentru Marketing de Proximitate prin Bluetooth numită „ProxyCast”.
 • A lucrat ca inginer software şi procesare de semnale digitale la Cresta Technologies (2008-2010), inginer software la Willow Garage (2010-2011), inginer software la Suitable Technologies (2011-2014) și inginer de sistem la Zipline (2014-2015).
 • A contribuit la un sistem de livrare de produse medicale (sânge, plasmă, coagulanţi) cu avioane fără pilot, automatizate, care în prezent este operaţional în Rwanda, conform usr.ro.
 • În 2016, a fost consilier de stat în cadrul cancelariei premierului, pe probleme de infrastructură de transport.
 • La scrutinul parlamentar din 2016, a fost ales deputat USR de Timiş. Până în septembrie 2019, a fost vicelider al grupului parlamentar USR, iar din februarie 2020 până în decembrie 2020 a fost liderul amintitului grup parlamentar.
 • La scrutinul parlamentar din 6 decembrie 2020, Cătălin Drulă a fost ales deputat pe listele USR-PLUS.

  Citeste si: Imagini șocante la metrou! Un bărbat gol a murit electrocutat, după ce a împins un pasager pe șinele trenului VIDEO

 • Din 2015, este fondator şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, al cărei obiect de activitate este monitorizarea cetăţenească a proiectelor de construcţie de infrastructură de transport.
 • În 2007, a publicat lucrarea „Adaptive energy conserving algorithms for neighbor discovery in opportunistic bluetooth networks” în IEE Journal on Selected Areas in Communications 25.1.
 • La finalul anului 2020, a fost numit în funcția de ministrul al Transporturilor, la propunerea USR-PLUS.

 

SURSE: cdep.ro, usr.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Chinezesc 15 Aprilie 2021. Previziuni astrale pentru toţi nativii din zodiacul chinezesc

Gabriela Cristea își face emisiune în online! Iată despre ce este vorba: „Oamenii sunt mai slobozi la gură în online”

64 de ani de la moartea lui Camil Petrescu, autorul romanului „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies