Cine este în realitate Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor în Cabinetul Florin Cîțu

Cătălin Drulă a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Florin Cîțu.

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Cătălin Drulă a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu la finalul anului 2020. Până la 39 de ani, politicianul a bifat multe activităţi în ţară şi peste hotare, unde a studiat informatica.  

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Cătălin Drulă s-a născut la 2 mai 1981 și este la bază un IT-ist, un inginer software care până nu demult nu avea nicio legătură cu infrastructura. „M-am întrebat de ce nu avem autostrăzi şi şosele ca în Occident”, spunea ministrul Transporturilor.

Citeste si: Ce salarii au angajații Metrorex. Un zugrav câstigă peste 4.000 de lei

El a înființat, alături de alți forumiști pasionați de infrastructură, Asociația Pro Infrastructura, care a devenit una din cele mai active și credibile organizații din societatea civilă pe domeniu.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cine este Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor
Cătălin Drulă[Sursa foto: Mediafax]

După ce s-a înscris USR, oficialul a activat ca deputat în Comisia de Transporturi și pentru aproximativ șapte ani a fost mereu o voce foarte acidă la adresa tuturor miniștrilor care s-au perindat pe la Transporturi.

Cătălin Drulă carieră

Membru USR până la finalul lui 2020, când a devenit ministru al Transporturilor în Cabinetul Florin Cîţu, Cătălin Drulă are un CV impresionant.

 • A urmat cursurile Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti între anii 1995-1999, potrivit cdep.ro. Între 1999 şi 2002, a studiat informatica, fiind licenţiat al Universităţii din Toronto.
 • În 2005, obţine masterul în informatică la Universitatea din Toronto, cu teza de cercetare ”Fast and Energuy Efficient Neighbour Discovery for Opportunistic Networking with Bluetooth”.
 • A fost fondator şi director executiv al Personal Networks SRL (2006-2008), un startup care a dezvoltat o platformă tehnologică pentru Marketing de Proximitate prin Bluetooth numită „ProxyCast”.
 • A lucrat ca inginer software şi procesare de semnale digitale la Cresta Technologies (2008-2010), inginer software la Willow Garage (2010-2011), inginer software la Suitable Technologies (2011-2014) și inginer de sistem la Zipline (2014-2015).
 • A contribuit la un sistem de livrare de produse medicale (sânge, plasmă, coagulanţi) cu avioane fără pilot, automatizate, care în prezent este operaţional în Rwanda, conform usr.ro.
 • În 2016, a fost consilier de stat în cadrul cancelariei premierului, pe probleme de infrastructură de transport.
 • La scrutinul parlamentar din 2016, a fost ales deputat USR de Timiş. Până în septembrie 2019, a fost vicelider al grupului parlamentar USR, iar din februarie 2020 până în decembrie 2020 a fost liderul amintitului grup parlamentar.
 • La scrutinul parlamentar din 6 decembrie 2020, Cătălin Drulă a fost ales deputat pe listele USR-PLUS.

  Citeste si: Imagini șocante la metrou! Un bărbat gol a murit electrocutat, după ce a împins un pasager pe șinele trenului VIDEO

 • Din 2015, este fondator şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură, al cărei obiect de activitate este monitorizarea cetăţenească a proiectelor de construcţie de infrastructură de transport.
 • În 2007, a publicat lucrarea „Adaptive energy conserving algorithms for neighbor discovery in opportunistic bluetooth networks” în IEE Journal on Selected Areas in Communications 25.1.
 • La finalul anului 2020, a fost numit în funcția de ministrul al Transporturilor, la propunerea USR-PLUS.

 

SURSE: cdep.ro, usr.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Chinezesc 15 Aprilie 2021. Previziuni astrale pentru toţi nativii din zodiacul chinezesc

Gabriela Cristea își face emisiune în online! Iată despre ce este vorba: „Oamenii sunt mai slobozi la gură în online”

Un șofer a oferit 12.000 de euro unui polițist pentru a trece cu vederea o neregulă în trafic. Incredibil ce a urmat după

Cătălin Moroșanu și-a pus sănătatea în pericol la „Survivor”

Chiar acum este RĂZBOI! Zeci de rachete au fost lansate

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Credincioșii sunt îngenuncheați. Incendiu catastrofal în toiul nopții. VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies