Cine este Mihai Chirică, al 64-lea primar al municipiului Iași

Cum a ajuns Mihai Chirică să ocupe funcția de primar al Iașiului?

Cine este Mihai Chirică, primarul orașului Iași
Mihai Chirică[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Mihai Chirică, în vârstă de 49 de ani, este un politician român, care a devenit în anul 2016 al 64-lea primar al municipiului Iași. 

Cine este Mihai Chirică, primarul municipiului Iași

Mihai Chirică s-a născut la 1 septembrie 1971 în municipiul Iași și a absolvit ingineria geologică și geofizică în cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași. După absolvire se angajează la Stațiunea de Cercetare „Stejarul” din Piatră Neamț, iar în paralel a urmat masteratul tot în cadrul Universității din Iași.

Citeste si: Mihai Chirica, primarul Iașiului, atacat cu iaurt de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Bine că nu am intoleranţă la lactoză”

Mihai Chirică a intrat pentru prima dată în primăria Iași în anul 2002 ca inspector la Direcția Tehnică. Timp de 10 ani a fost cel care știa tot ce se întâmplă în Primăria orașului Iași și era mâna dreaptă a primarului din vremea aceea.

În anul 2012, s-a înscris în Partidul Social Democrat, filiala Iași, iar la scurt timp a fost ales pentru funcția de consilier local municipal PSD.

De la această funcție a trecut repede pe cea de viceprimar al municipiului, iar în 2013 devine președintele Organizației Municipale al PSd-ului Iași.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

În calitate de viceprimar sub administrația lui Gheorghe Nichita, Mihai Chirică a fost cel care ar fi semnat proiectul prin care decide să taie copacii simbol al orașului Iași și să pună în locul lor salcâmii japonezi.

Acesta a declarat atunci că este o decizie bună și specia de copaci care vor fi pe străzile Iașului este de competență lui.

„Din punct de vedere al instituției, spunem că am luat o decizie bună, spre binele ieșenilor. Despre care specie e mai importantă pentru orașul Iași, eu spun că și teiul își găsește locul, și salcâmul. Noi credem că a fost o decizie corectă care a venit în sprijinul Iașiului pentru că l-am transformat din rădăcini”, declara Mihai Chirică.

Cine este Mihai Chirică, primarul orașului Iași
Mihai Chirică[Sursa foto: MediaFax Foto]

După ce primarul Gheorghe Nichita a fost suspendat, în data de 25 mai 2015, Mihai Chirica a fost ales să asigure interimatul funcției de primar. Din această poziție, politicianul a încercat să-și repare greșeala făcută cu copacii de pe bulevardul din centrul orașului.  „Replantarea teilor nu este o problema. Scoatem salcâmii, punem teii. Sunt foarte mulți tineri care vor să participe la această acțiune și înțelegem să colaborăm oricând se poate cu ieșenii dornici de implicare. Avem și cereri pentru salcâmi, așa că nu vor fi aruncați, ci plantați la rândul lor”, spunea Mihai Chirică. 

Mihai Chirică ocupă de șase ani scaunul de primar al municipiului Iași

Din postura de primar interimar, a fost ales apoi primar la alegerile din 2016, fiind al 64-lea primar al municipiului Iași. La data de 2 august 2017, Mihai Chirica a confirmat calitatea de inculpat în dosarul „Skoda” instrumentat de procurorii DNA. El este suspectat că ar fi semnat caietul de sarcini la achiziționarea a patru autovehicule pentru Poliția Locală Iași, dar mașinile au fost folosite în scop personal de către apropiații acestuia. Un an mai târziu, în 2018, Mihai Chirica a fost exclus din PSD.

Mihai Chirica, accident de mașină. Primarul din Iași a fost dus de urgență la spital

În data de 7 martie 2020, Mihai Chirică este acceptat în PNL și aduce partidului funcția de primar al Iașiului. În același an, el reușește să câștige cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Iași.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Aida Parascan, în culmea fericirii! Câștigătoarea Masterchef este însărcinată a patra oară

Shondy și Alex Velea, surpriză muzicală! ”Nu te mai aud”, piesă pentru toți îndrăgostiții

Ludovic Orban, despre Renate Weber: " A fost avocatul diavolului"

Horoscop 21 Iunie 2021: Dacă eşti destul de dispus să ierţi, șterge cu buretele fleacurile din trecut

Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie să știe

SCANDAL IMENS! Cine este femeia pentru care Laurențiu Reghecamf divorțează de Anamaria Prodan? Ea este motivul real al separării. Este BOMBA ANULUI

Mormane de bani pe jos! Ce s-a întâmplat în ziua de Rusalii la mormântul lui Arsenie Boca

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies