Cine este romanul condamnat ca a distrus serverele "World of Wracraft"? "Dr Mengele" a spart, la 17 ani, sistemele de securitate FBI

Bucuresteanul de 38 de ani care a fost extradat in SUA pentru a ispasi un an de inchisoare pentru ca a atacat serverele „World of Warcraft” are un trecut impresionant in cybercrime.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Calin Mateias alias Dr Mengele a fost extradat zilele trecute in Statele Unite unde urmeaza sa stea un an la inchisoare pentru ca in 2010 a compromis serverele din California ale companiei Blizzard. Paradoxal, romanul nu a avut nimic de castigat din actiunea lui, ci doar i-a impiedicat astfel pe rivalii sai din jocul World of Worldcraft sa acceseze serverele si sa poata juca.

Dr Mengele (pseudonim inspirat dupa teribilul doctor nazist din al doilea razboi mondial) obisnuia sa participe la asa-zisele raiduri puse la cale de mai multi gameri, pentru a atinge anumite obiective din joc, de pe urma carora primea avantaje virtuale. La un moment dat, el s-a certat cu cativa colegi „de arme” si a hotarat sa-i pedepseasca scotandu-i pur si simplu din joc. Procedura a afectat serios serverul „World of Warcraft” si a produs daune evaluate la aproape 30.000 dolari.

Citeste continuarea pe stirilekanald.ro!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate