Cine este Ruja Ignatova și cum a reușit să dea o țeapă de 4 miliarde de euro și să dispară fără urmă

Ruja Ignatova este principala orchestratoare a uneia dintre cele mai mari țepe din acest secol, OneCoin.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Ruja Ignatova


In articol:

Bulgăroaica este urmărită penal în SUA, fiind acuzată de fraudă și conspirație pentru spălare de bani, dar a dispărut fără urmă. Schema piramidală pusă la cale de Ignatova, OneCoin, a atras peste 4 miliarde de euro de la investitori în perioada 2014-2014. După ce a atras investiții imense, de miliarde de euro, bulgăroaica în vârstă de 39 de ani este de negăsit.

Ruja Ignatova este supranumită Regina Criptomonedelor, după ce a lansat pe piață OneCoin, o monedă digitală care promitea să devină mai valoroasă și mai puternică decât bitcoinul. S-a dovedit a fi doar o schemă piramidală care a reușit să atragă investiții de peste 4 miliarde de dolari. Acum, Ruja Ignatova este de negăsit. Fratele ei, și el implicat în această fraudă, a pledat vinovat în schema OneCoind, dar ar fi ajuns la un acord cu autoritățile americane și ar urma să intre într-un program de protecție a martorilor.

 

Ruja Ignatova: Cum a dat o țeapă de 4 miliarde de euro și a dispărut fără urmă

 

„Există o mulțime de oameni care au cumpărat monede OneCoin și într-adevăr crezut. Și-au recrutat prietenii și familia cu intenții bune. Credeau că o să se îmbogățească împreună. Dar, de fapt, și-au atras cunoștințele într-o înșelătorie, fără să știe acest lucru. Așa s-au stricat multe relații”, spune jurnalistul Jamie Bartlett, unul dintre ziariștii care au investigat cazul Reginei Criptomonedelor.

Ruja Ignatova a dispărut din 2017, când ar fi trebuit să-și facă apariția cu mare fast, ca de obicei, la un eveniment grandios OneCoin. De altfel, bulgăroaica devenise un personaj controversat, echipa ei de marketing reușind să creeze un adevărat cult al personalității, la scurt timp după lansarea pe piața a monedei virtuale OneCoin.

Ruja Ignatova

Sunt celebre pe net clipurile cu Ignatova și discursurile sale motivaționale susținute pe mari scene din întreaga lume: Frankfurt, Kuala Lumpur sau chiar stadionul Wembley din Marea Britanie, precum și clipurile de la petrecerile organizate de ziua ei.

Ruja Ignatova s-a născut pe 30 mai 1980 la Sofia, în Bulgaria, dar la 10 ani s-a mutat cu familia în Germania. Regina Criptomonedelor se lăuda că a studiat la Oxford, în Marea Britanie. În 2012, primise o condamnare de 14 luni cu suspendare pentru fraudă, în Germania, după ce fusese implicată într-o afacere controversată împreună cu fratele și tatăl său. Doi ani mai târziu, în 2014, Ignatova a fondat schema piramidală OneCoin, reușind să atragă peste 4 miliarde de dolari.

Bulgăroaica era căsătorită cu un avocat german și a născut o fetiță în 2016. Din 2017, Ruja Ignatova a dispărut fără urmă.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate