Cine vrea sa fumeze marijuana legal o poate face in doua state din America

Distribuie pe:

fara descriere

 

Legalizarea marijuanei in Washington si Colorado a fost facuta cu o marja confortabila la referendumul de marti, chiar daca acest lucru pune cele doua state in conflict cu guvernul federal, care clasifica marijuana ca un narcotic ilegal. Cetatenii americani si nu numai care vor vrea sa fumeze marijuana legal pot merge de acum in Washington si Colorado pentru a se feri de rigorile legii.

O masura similara a esuat in Oregon. Separat, s-au organizat referendumuri pentru legalizarea marijuanei in scopuri medicinale in alte trei state. Acestea se adauga altor 14 state care au aprobat consumul in scopuri medicinale inca din ianuarie 2010. Conform aceste lei, oricine are o reteta de la medic poate cultiva si detine orice cantitate de marijuana doreste. Marijuana se foloseste pentru tratarea sindromului ADHD (atentie deficitara la copii si adolescenti).

Alte state care au dat liber la marijuana:
Italia: cine e prins cu o cantitate mica de iarba asupra sa primeste doar un avertisment.
Cehia: cine e prins cu mai putin de 15 grame primeste doar un avertisment sau o amenda.
Olanda: ai voie cu maxim de grame de iarba asupra ta. Olandezii isi pot procura iarba si din cafenele. Acestea nu au voie sa aiba mai mult de jumatate de kilogram la vanzare.
Belgia: Detinerea si consumul de marijuana sunt ilegale, insa daca nu faci probleme in spatiul public scapi de arest.

Cele mai dure legi:
Franta: Consumul de marijuana se pedepseste cu inchisoare intre 1 si 10 ani.
Marea Britanie: Consumatorii pot primi intre cateva luni si 5 ani de inchisoare.
Estonia: Cantitatile de peste 50 de grame de marijuana pot aduce o pedeapsa de 10 ani de inchisoare.
Cipru: Daca o persoana prinsa cu marijuana nu poate demonstra ca nu are legatura cu traficantii de droguri poate primi inchisoare pe viata. Media pedepselor primite in aceasta tara este de 8 ani.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate