Cioaca despre Elodia: "A fost localizata in spatiu Schengen"

Se împlinesc şapte ani de când dispariţia unei avocate, în Braşov, pe data de 30 august 2007, a pus tara pe jar. Ziarul Ring a intrat in posesia unor documente pe care Cristian Cioaca le-ar fi intentat autoritatilor in urma cu cativa ani.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descrierePetiţia adresată de Cioacă autorităţilor europene începe cu prezentarea celor două motive care l-au făcut pe fostul poliţist să ceară ajutor unor autorităţi din afara ţării.

kalooga_36441" Subsemnatul Cioacă Constantin-Cristian, încarcerat în Penitenciarul Colibaşi-Argeş, România, prin avocatul meu ales Maria Vasii, înţeleg să vă adresez prezenta PETIŢIE, în conformitate cu prevederile art. 20 alin 2 din Tratatul de Constituire a Uniunii Europene (TUE), art 30 şi art 31 din DECIZIA 2009/371/JAI din 6 aprilie 2009 privind înfiinţarea Oficiului European de Poliţie (Europol). Înţeleg să vă solicit investigarea unor fapte penale săvârşite de înalţi oficiali români în complicitate cu cetăţeanul de naţionalitate engleză James McCormick, fapte penale ce sunt legate de ancheta desfăşurată împotriva mea de procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România. De asemenea, înţeleg să mă adresez dvs cu rugămintea de a verifica legalitatea şi conformitatea cu adevărul a datelor de intrare în spaţiul Shengen/ spaţiul statelor UE a soţiei mele Ghinescu Elodia Marilena şi, în măsura în care veţi constata că datele existente în baza de date EUROPOL/INTERPOL nu sunt reale, vă solicit ca, în baza art 11, 18, 21, 23, 30 şi 31 din Decizia EUROPOL, să procedaţi la transmiterea datelor reale către organismele de resort şi către autorităţile române".
fara descriere
kalooga_36441" Soţia mea a dispărut de la domiciliu în 30 august 2007. (...) Din documentele găsite la dosarul cauzei de omor, am observant că soţia mea a fost căutată prin ICIS – Interpol Criminal Informaţion System. Procurorii au depus la dosarul de omor adresa nr…./JGV/06.10.2008 din care reiese că soţia mea a fost căutată în 185 state membre INTERPOL fără să se fi primit date despre localizarea acesteia. Acest document a fost accesibil nouă numai din luna februarie 2013, în arhiva instanţei de judecată – Tribunalul Argeş. Acest document este una din probele de bază ale acuzării. În prezent, sunt acuzat de omor, desi nu a fost găsit cadavrul soţiei mele. Apărarea mea privind existenţa în viaţă a soţiei mele este înlăturată de către procurori prin referirea la datele transmise de către Interpol, date ce confirmă că soţia mea nu a fost localizată. Această situaţie mă prejudiciază profund, lipsindu-mă de un proces echitabil, deoarece sunt acuzat pe bază de prezumţii, în timp ce eu nu am acces la datele reale privind căutatea soţiei mele. Potrivit art. 97 din convenţia Schengen, căutatea unei persoane adulte dispărute, in materie «not criminal», implică dreptul recunoscut persoanei căutate de a permite sau nu transmiterea datelor privind locaţia sa. Acest drept privind Convenţia Shengen vine însă în contradicţie cu dreptul meu fundamental la o rezolvare echitabilă a cauzei mele. Apreciem că suntem lipsiţi de dreptul la apărare cât timp reţelele INTERPOL/EUROPOL gestionează informaţii cu regim SECRET la care nu avem acces. Cât timp autorităţile statului pot primi informaţii reale însă acestea nu sunt transmise către judecător în timp util, pot fi condamnat pentru omor, deşi soţia mea este în viaţă şi beneficiază de dreptul de a nu i se divulga locaţia".

"Mă adresez dvs pentru ca, în conformitate cu art 30, 31 din Decizia EUROPOL, să îmi facilliteze accesul la informaţiile reale privind existenţa persoanei (n.r. – Ghinescu Elodia) în viaţă. (…)Apreciem că instituţiile europene în materie de investigare penală şi gestiune a datelor clasificate de evidenţa a circulaţiei persoanelor trebuie să intervină atunci când se afirmă public un caz de dispariţie transformat într-un caz de omor, caz de interes naţional prin intervenţia masivă şi abuzivă a presei, în situaţia în care deţin date care să confirme că presupusa victimă este de fapt în viaţă, deşi s-ar bucura de protecţia legală de păstrare a confidenţialităţii datelor privind locaţia sa (…) Solicit respectuos a verifica datele ID SISI X 0000000035808-0000-1 şi ID SINS 0032.02.IGP0001214608.0000.0001.01 şi, în măsura în care se confirmă împrejurarea, că după data de 30 august 2007, soţia mea Ghinescu Elodia Marilena a fost identificată în viaţă, sub identitate reală sau o altă identitate, să fie informat de urgenţă judecătorul cazului meu, la Tribunalul Argeş, dosar nr 1252/109/2013, pentru a se avea în vedere aceste date şi pentru a se dispune scoaterea de sub acuzaţia de omor şi punerea mea în libertate. (…) Datele pe care le solicit – date la care nu avem acces fiind date clasificate, date accesibile EUROPOL-, ne sunt necesare ca fiind singura probă pentru a mă apăra de acuzaţia de omor, pentru a dovedi că pretinsa victimă este, de fapt, în viaţă. Din informaţiile primite pe căi neoficiale avem informaţia că pretinsa victimă a fost localizată în spatial Shengen în luna iunie 2011. Aceleaşi informaţii ne confirmă împrejurarea că soţia mea a primit o identitate falsă sub care a circulat în spaţiul Shengen. Pentru a lămuri acest aspect, avem nevoie imperioasă de intervenţia Excelenţei Voastre".
fara descriere
kalooga_36441" O altă probă de bază a acuzării o constituie căutarea cadavrului soţiei mele pe teritoriul României cu dispozitivul ADE 650", le-a mai spus Cioacă celor din comisia de Petiţii a Parlamentului European. Şi a adăugat: "Procurorul Richard Whittam a susţinut învinuirea de fraudă împotriva cetăţeanului britanic James McCormick în faţa curţii Old Bailey din Londra, acuzându-l că a prezentat aceste dispozitive (nr. – ADE 650 ) ca detectoare de bombe şi corpuri umane/cadavre, aceste dispozitive fiind în realitate simple jucării (…) Pentru această faptă, cetăţeanul englez a fost condamnat la 10 ani închisoare. Cetăţeanul britanic a fost asociat la o societate comercială din România, aşa reiese din informaţiile neconfirmate oficial pe care le deţinem. Aceste dispozitive au fost folosite de către procurorii Varga Romulus-Dan şi Maria Militaru, în cauza penală susţinută împotriva mea, cauză începută de procurorul Iacob Marius şi de către poliţistul-anchetator Vasile Viorel. (…) La căutările făcute de către procurori cu aceste dispozitive a participat şi un "specialist" - ofiţer din cadrul SPP. (…) Vă rog a face cuvenitele investigaţii legate de conexiunea suspectă între procurori/anchetator – James McCormick – Serviciul de Protecţie şi pază (SPP), şi soţia mea, Ghinescu Marilena Elodia. Vă solicit aceasta deoarece înainte de dispariţia soţiei mele (am aflat ulterior) aceasta fusese implicată în relaţii cu doi domni ce aveau calitatea de ofiţeri (n.r. - subofiţeri) în cadrul SPP şi activau în Afganistan/Sudan – zone în care se susţine de către procurorul din Marea Britanie că cetăţeanul englez (n.r. McCormick) a distribuit aceleaşi dispozitive, într-o perioadă de timp în care soţia mea întreţinea o legătură stabilă cu aceşti domni şi respectiv cu aceste zone în 2005-2007".

Afla mai multe aici!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate