Cioaca, ia aminte!Doi argeseni, printre primii condamnati pentru crima, in lipsa cadavrului

Cazul lui Cristian Cioaca, care ar putea fi condamnat pentru crima, desi cadavrul Elodiei nu a fost gasit, nu este unic in tara noastra. Unul dintre primele cazuri de criminali condamnati in lipsa cadavrului s-a petrecut in 1960 si e consemnat de fostul comisar sef Traian Tandin, intr-una din cartile sale. Maria T. si Vasile C. dintr-o comuna a judetului Arges au fost condamnati pentru omor calificat, in lipsa cadavrului. Povestea lor si a lui Cristian Cioaca are si alte elemente in comun: Cioaca este tot din Arges, iar prenumele procurorului care a investigat cazul de atunci - Romulus, acelasi cu cel al procurorului care il ancheteaza acum pe Cioaca.

Distribuie pe:

fara descriereIn toamna anului 1959, cativa locuitori ai unui sat din judetul Arges au reclamat la postul de politie disparitia lui Anghel T. Acesta era casatorit cu Maria T. Cei doi nu aveau copii. In cartea lui Traian Tandin, Anghel T. e descris ca un om muncitor, insa prins in capcana bahica.

Maria T., sotia sa, explica, oricui o intreba, ca sotul ei plecase la munca pe un santier din Bucuresti. Explicatia n-a tinut prea mult, deoarece Maria a inceput, la putin timp dupa reclamatia disparitiei lui Anghel, sa se plimbe prin sat de mana cu un alt barbat. Mai mult, acesta se si stabilise in casa lui Anghel T. Fiind vorba de o disparitie cu suspiciuni de omor, capitanul de atunci de la Serviciul omoruri din Inspectoratul General al Politiei, Romulus Lustig, a preluat cazul. In urma verificarilor, s-a constatat ca Anghel n-a parasit comuna.

In camera unde Anghel dormea s-au gasit pe un perete cativa stropi de sange, invizibili cu ochiul liber, desi sotia sa facuse o curatenie minutioasa. Alti stropi de sange s-au gasit si pe manerul unui topor si in caruta. In urma analizelor de laborator s-a stabilit ca toate aceste pete de sange aveau grupa sanguina a victimei, AB4. Dupa ultima descoperire, capitanul Lustig a intuit ca, dupa ce a fost ucis, Anghel a fost transportat undeva. S-a aflat, in urma investigatiei, ca sotii T. aveau o vie si o livada pe un deal mai departe de casa. In mijlocul terenului exista o coliba cu o vatra de foc. In cenusa gasita nu erau urme de oase, dar s-a constatat, in urma analizelor de laborator, ca cenusa continea proteine umane. Desi nu si-au recunoscut niciodata fapta, cei doi amanti, Maria T. si Vasile C. au fost condamnati pentru omor calificat, in 1960.

Acum, Cristian Cioaca este acuzat de crima de procurorul Romulus Varga, desi cadavrul Elodiei nu a fost gasit din august 2007 pana acum.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate