Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

Ciorba rădăuțeană este unul dintre felurile principale de mâncare servit la prânz sau chiar la cină.

Distribuie pe:

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană. Ingrediente


In articol:

1 si 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 telina medie
sare

Pentru dres

3 galbenusuri
250 g smantana

Pentru servit

smantana
ardei iute

Ciorba rădăuțeană - Mod de preparare

Ciorba rădăuțeană este asemănătoare cu ciorba de burtă, însă este mult mai simplu de pregătit, fiind și extrem de gustoasă. Ciorba rădăuțeană este sănătoasă și poate fi ușor pregătit în orice gopodărie.

- Carnea de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.

Citeste si: Ce sunt jumările. Ce nu știai până acum despre consumul de jumări de porc

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: De ce e foarte sănătos să mănânci cartofi dulci. Rețete delicioase, ușor de pregătit

Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească uitată de mult. Trebuie să o încerci!

- Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.

- Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

- Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.

- Mai avem foarte puțin până terminăm de gătit ciorba rădăuțeană. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană – rețetă tradițională

Ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu smântână și cu un ardei iute.

Proveniență ciorbă rădăuțeană

După cum îi spune și numele, ciorba rădăuțeană a fost preparată prima dată în municipiul Rădăuți din județul Suceava prin anii 70. Cea care a inventat acest sortiment de ciorbă este Cornelia Dumitrescu, potrivit wikipedia.org.

Gospodina a introdus pui în Ciorbă de burtă, la insistențele soțului, care dorea ciorbă de burtă cu gust de pui.

La scurt timp a introdus rețeta și în meniul restaurantului în care lucra. Ciorba a fost apreciată chiar și de către turiști străini, care au și cerut rețeta. Mulți bucătari sau patroni de restaurante au introdus rețeta în localurile lor.

Galerie foto 
Citește și:

Florin Salam i-a trădat pe Duduieni! A mers să cânte pentru clanul Sadoveanu, bănuit că ar fi premeditat asasinarea lui Emi Pian

O femeie i-a fost alături iubitului ei din închisoare timp de 13 de ani, iar acum s-au căsătorit! Povestea incredibilă a unei foste campioane care a renunțat la tot pentru iubire

Premierul Ludovic Orban anunță închiderea școlilor, pentru a pregăti secțiile de votare

VIDEO| Noua cale ferata care va uni Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, proiect din care a facut parte si RNT

Un preot a fost condus pe ultimul drum de familia greșită. Răpus de COVID-19, rudele l-au încurcat și au aflat prea târziu că a fost înmormântat de o altă familie

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies