Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

Ciorba rădăuțeană este unul dintre felurile principale de mâncare servit la prânz sau chiar la cină.

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Autor: Raluca Ionita

In articol:

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Ciorbă rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană. Ingrediente

1 si 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 telina medie
sare

Pentru dres

3 galbenusuri
250 g smantana

Pentru servit

smantana
ardei iute

Ciorba rădăuțeană- Mod de preparare

Ciorba rădăuțeană este asemănătoare cu ciorba de burtă, însă este mult mai simplu de pregătit, fiind și extrem de gustoasă. Ciorba rădăuțeană este sănătoasă și poate fi ușor pregătit în orice gopodărie.

- Carnea de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.

Citeste si: Ce sunt jumările. Ce nu știai până acum despre consumul de jumări de porc

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Citeste si: De ce e foarte sănătos să mănânci cartofi dulci. Rețete delicioase, ușor de pregătit

Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească uitată de mult. Trebuie să o încerci!

- Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.

- Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.

- Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.

- Mai avem foarte puțin până terminăm de gătit ciorba rădăuțeană. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.

Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană – rețetă tradițională

Ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu smântână și cu un ardei iute.

Proveniență ciorbă rădăuțeană

După cum îi spune și numele, ciorba rădăuțeană a fost preparată prima dată în municipiul Rădăuți din județul Suceava prin anii 70. Cea care a inventat acest sortiment de ciorbă este Cornelia Dumitrescu, potrivit wikipedia.org.

Gospodina a introdus pui în Ciorbă de burtă, la insistențele soțului, care dorea ciorbă de burtă cu gust de pui.

La scurt timp a introdus rețeta și în meniul restaurantului în care lucra. Ciorba a fost apreciată chiar și de către turiști străini, care au și cerut rețeta. Mulți bucătari sau patroni de restaurante au introdus rețeta în localurile lor.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor plăti mai multe facturi deodată la energie electrică. Vezi motivul și ce spun specialiștii

Răcelile, capcanele toamnei?! Doctorul Adrian Marinescu ne explică cum facem diferența între virozele de sezon, gripă și COVID-19 | EXCLUSIV

Noi aeronave pentru zborurile din București. Vezi câte avioane primește Capitala și către ce destinații se va zbura mai mult

Horoscop 6 Octombrie 2022. Berbecii fac față tuturor provocărilor, Leii vor avea unele conflicte cu prietenii sau familia

Cutremur total în dosarul Caracal! Avocatul familiei MĂCEȘANU a spus adevărul: Este o bătaie de joc

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Cel mai sigur loc în care să depozitezi banii. Modalitățile prin care îți poți ascunde averea

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies