WowNews logo WOWnews
Stories
Ciulama de ciuperci de post. Rețeta simplă și rapidă pentru acest sezon

Rețetă ciulama de ciuperci de post

Diverse

Ciulama de ciuperci de post. Rețetă simplă și rapidă pentru acest sezon

Cum se prepară ciulamaua de ciuperci de post și cât de importante sunt acestea pentru organism în timpul postului?

Rețeta Ciulama de ciuperci de post este o alegere perfectă în timpul postului. Acest fel de mâncare va deveni rapid îndrăgit de toată familia, se pregătește într-un timp scurt și poate fi servit atât la prânz, cât și la cină. 

Ciulama de ciuperci de post- cea mai bună rețetă

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare, piper, nucșoară
  • mărar ți pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură de făină

Mod de preparare

Ciulama de ciuperci de post. Rețeta simplă și rapidă pentru acest sezon

Citeste si: Lucia riscă eliminarea din „Casa iubirii”! Aflați ce se va întâmpla în ediția de duminică, 2 noiembrie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Într-o cratiță se pun lingurile de uleiul, peste care se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul ras. Peste aceastea se adaugă 50 ml de apă și se lasă la înăbușit, la foc mic, până scade apa.

Când aceasta s-a evaporat se adaugă ciupercile, tăiate în patru, se pune sarea și se pune capacul pentru a se înăbuși la foc mic. De la sare, ciupercile isi lasa zeama, deci nu mai e nevoie sa se adauge apa.

Citeste si: 7 rețete delicioase fără carne pentru Postul Crăciunului

În momentul în care apa de la ciuperci s-a evaporat, se amestecă 1 lingură de făină cu 100 ml de apă pe care o puneți peste ciuperci și se adaugă piperul, nucșoara și usturoiul pisat mărunt.

Se amestecă și se lasă să dea în clocot.

Când a dat în clocot se oprește focul și se presară verdeața tăiată fin. Ciulama de ciuperci se poate servi cu mamaliguță caldă. Poftă bună!

De ce e bine să mănânci ciuperci în post

La fel ca și nucile, fasolea și soia, ciupercile sunt hrănitoare și bogate în antioxidanți, vitamine, minerale, fibre și proteine care ajută organismul în timpul postului.

Numite și ”înlocuitori de carne”,  aceste sunt o sursă bogată de proteină, în compoziția lor regăsindu-se seleniu, cupru și fier, care sunt apreciate ca înlocuitorii perfecți pentru carne. În plus, ciupercile se digeră ușor, au puține calorii, doar 20 de calorii la 100 de grame, și ajută la întărirea imunității, combate oboseala, astenia, previne bolile cardiovasculare și cancerul.

Ciulama de ciuperci de post. Rețeta simplă și rapidă pentru acest sezon

Citeste si: 5 mâncăruri de post sănătoase și delicioase

De asemenea, ciupercile conțin vitamina B, vitaminele C, D și E, dar și minerale, precum potasiu, calciu, fosfor, sodiu și zinc.