kanald.ro
Rețetă ciulama de ciuperci de post
Rețetă ciulama de ciuperci de post
Diverse
Cum se prepară ciulamaua de ciuperci de post și cât de importante sunt acestea pentru organism în timpul postului?
Rețeta Ciulama de ciuperci de post este o alegere perfectă în timpul postului. Acest fel de mâncare va deveni rapid îndrăgit de toată familia, se pregătește într-un timp scurt și poate fi servit atât la prânz, cât și la cină.
Într-o cratiță se pun lingurile de uleiul, peste care se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul ras. Peste aceastea se adaugă 50 ml de apă și se lasă la înăbușit, la foc mic, până scade apa.
Citeste si: 7 rețete delicioase fără carne pentru Postul Crăciunului
În momentul în care apa de la ciuperci s-a evaporat, se amestecă 1 lingură de făină cu 100 ml de apă pe care o puneți peste ciuperci și se adaugă piperul, nucșoara și usturoiul pisat mărunt.
Se amestecă și se lasă să dea în clocot.Când a dat în clocot se oprește focul și se presară verdeața tăiată fin. Ciulama de ciuperci se poate servi cu mamaliguță caldă. Poftă bună!
La fel ca și nucile, fasolea și soia, ciupercile sunt hrănitoare și bogate în antioxidanți, vitamine, minerale, fibre și proteine care ajută organismul în timpul postului.
Numite și ”înlocuitori de carne”, aceste sunt o sursă bogată de proteină, în compoziția lor regăsindu-se seleniu, cupru și fier, care sunt apreciate ca înlocuitorii perfecți pentru carne. În plus, ciupercile se digeră ușor, au puține calorii, doar 20 de calorii la 100 de grame, și ajută la întărirea imunității, combate oboseala, astenia, previne bolile cardiovasculare și cancerul.
Citeste si: 5 mâncăruri de post sănătoase și delicioase
De asemenea, ciupercile conțin vitamina B, vitaminele C, D și E, dar și minerale, precum potasiu, calciu, fosfor, sodiu și zinc.