Claudia Cream canta la “American Night Dream” piese celebre ale Lizei Minnelli si Michael Buble intr-o interpretare de exceptie!

Premiera absoluta pe scena bucuresteana: "American Night Dream” – interpretarea unor melodii pur romanesti intr-un autentic stil gospel, joi, 18 decembrie, la Teatrul Elisabeta din Bucuresti, incepand cu ora 20.00.

novalue
Autor: G.G.

Artistul american Calvin McClinton va interpreta piese romanesti in stil gospel, in timp ce Claudia Pavel (Cream) va aduce sensibilitate romaneasca unor piese de swing, musical si jazz, genuri pe care le abordeaza pentru prima data in cariera.

Prima ediţie a evenimentului „American Night Dream”, realizat de Axis Productions cu sprijinul Ambasadei  Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, promite spectatorilor o seară energizantă si câteva premiere absolute pe scena muzicală bucureşteană: un mix de piese de jazz si musical cântate atât în limba engleză cât şi în limba română, la care

se adaugă interpretarea inedită a unor melodii pur româneşti, într-un autentic stil gospel, de către invitatul special al serii, artistul şi cântăreţul american Calvin McClinton. Alături de el o veţi revedea şi auzi pe cunoscuta cântăreaţă Claudia Pavel (Cream) interpretând în premieră în România piese celebre de musical şi swing, oferind astfel un plus de autenticitate şi savoare întregului spectacolul.

American Night Dream este o călătorie muzical-liric-coregrafică în spaţiul american al musical-ului de pe Broadway, jazz-ului şi gospel-ului. Spectacolul este o întâlnire a sensibilităţii româneşti cu cea de peste ocean, în care invitaţii americani vor prezenta o abordare inedită a câtorva piese celebre din foclorul românesc iar artiştii români vor da glas unor melodii americane de succes”, spune Cezar Ghioca, regizorul artistic al spectacolului.

Invitatul special al „American Night Dream” este interpretul şi compozitorul american Calvin McClinton, specialist în muzică afro-americană şi teatru muzical. El este autorul unui musical ce are la baza povestea românească „HarapAlb”, inspirându-se din melodii folclorice româneşti.

Spectatorii vor putea vedea o mostră din acest spectacol în cadrul „American Night Dream”.

Una dintre surprizele serii va fi interpretarea unei melodii din folclorul românesc in stil gospel. Mai mult, una dintre melodiile Mariei Tănase va fi pusă în scenă într-o manieră inedită şi cu o coregrafie specială.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Claudia Pavel (Cream) va aduce câteva melodii de succes de pe Broadway pe scena Teatrului Elisabeta din Bucureşti. Ea se va transforma, preţ de câteva minute, în Sally Bowles, chemandu-ne la „Cabaret”.  Celelalte piese pe care le va interpreta artista le păstrăm surpriză pentru public." Fiind şi actriţă şi cântăreaţă, a face musical este tot ce mi-am dorit, e ideal pentru mine deoarece este foarte solicitant şi îţi oferă oportunitatea a te exprima şi arata ceea ce eşti în stare ca artist”, sustineClaudia.

În spectacol ne vor mai încânta actriţele Dana Rotaru şi Ana Pasti. Prima ne va impresiona cu interpretarea de forţă, originală, a unor piese celebre din musicalul american. Dana Rotaru a fost selecţionată de către celebrul regizor australian Stephen Barlow pentru a juca în „Fantoma de la Operă”, care va avea premiera la Bucureşti în viitorul apropiat.

Pe de altă parte, Ana Pasti este singura actriţă din România care a obţinut o bursă Fulbright pentru actorie. Întoarsă recent în ţară, după finalizarea master-ului în actorie la University of Southern California, Los Angeles, Ana Pasti va susţine un moment de jazz şi poezie americană. Prin talentul ei va da viaţă experienţei americane, păstrând însă sensibilitatea românească.

Nataşa Trifan, o coregrafă româncă de carieră internaţională, a studiat baletul timp de nouă ani la „Floria Capsali”, prima scoală Românească de Balet. A absolvit întâi ATF-ul în Bucureşti iar apoi SUNY Brockport din New York, cu o diplomă în Dans şi Somatică. A primit Premiul Criticii pentru cel mai bun dans contemporan din partea Uniunii Româneşti de Coregrafi şi Compozitori. În ultimii ani, Nataşa a dansat pe scene din SUA şi Europa, iar in New York şi-a lansat recent un nou show, „Les Amies”.

Dan Ardelean, directorul muzical al „American Night Dream”, este un reputat compozitor român, profesor şi regizor muzical având peste patru decenii de experienţă în fruntea orchestrei Teatrului de Revistă din Bucureşti, şi o prezenţă notabilă la aproape toate festivalurile de muzică, inclusiv în producţia „Chicago” a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cezar Ghioca, regizorul artistic al „American Night Dream”, este singurul regizor român specializat în teatru musical, cu studii aprofundate în Statele Unite, unde a fost bursier Fulbright. Este cântăreţ de jazz, fiind vocea mai multor spectacole din Bucureşti.

„Ne-am dorit un spectacol original, care să ofere publicului un tip de dialog cultural aparte. Ne-am dorit o îmbinare armonioasă, inedită, a unor piese din musical-uri ce au făcut istorie pe Broadway, interpretate cu sensibilitate românească, şi a unor piese româneşti în versine gospel. Este un spectacol-întâlnire între două lumi diferite, unite însă prin vocea unor artişti de excepţie,” spune Adina Sădeanu, producătorul „American Night Dream”.

Biletele la spectacolul „American Night Dream” sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (Bulevardul Regina Elisabeta nr.45) şi online pe www.bilet.ro, la trei categorii de preţuri – 60 (primele cinci rânduri), 50 şi, respectiv, 40 de lei.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Nicos de la Puterea dragostei a pus ochii pe o altă fată din casă! Gestul care l-a dat de gol: „Regino!”

Alex Bodi, vizibil afectat de moartea bunicii sale! Prima apariție după vestea tragică

Atenție! Destinul tău în funcție de anul nașterii

Anunţul care zguduie milioane de români! Vor fi interzise în România! Reacţie fulger de la Guvern

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent

EXCLUSIV | Kamara rupe tăcerea după apariția imaginilor cu amanta lui Reghecampf: ”Am avut noroc cu ea. A făcut să vorbească țara de noi”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies