Clorul, noul ingredient minune al ingrijirii pielii

Stiinta demonteaza mituri. Cum ar fi cel care spune ca pielea este intodeauna afectata de clor. Potrivit unui studiu de ultima ora al universitatii americane Stanford, banalul hipoclorit de sodiu, denumit popular clor este noul ingredient minune al ingrijirii pielii.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereOamenii de stiinta au demonstrat ca o solutie de 0,005% clor diluat in apa diminueaza inflamatiile cutanate si incetineste imbatranirea pielii. Pe langa interesul in cosmetica al acestui studiu, s-a demonstrat ca tratamentul cu clor este benefic si in cazul arsurilor survenite in urma tratamentului pentru cancer.

Autorul studiului a explicat pentru Huffington Post ca cercetatorii nu au studiat pana acum cauzele dorita carora clorul diluat este eficent impotriva ranilor. Thomas Leung a demonstrat ca, in contact cu clorul, sunt paralizate genele a caror activitate este reglata de proteina NF-κB, care joaca in rol important in cazul iflamatiilor. Rezultatele sunt promitatoare pentru persoanele bolnave de cancer si care fac radioterapie. Pacientii care sunt nevoiti sa lase mai mult timp intre sedinte din cauza arsurilor, ar putea, dupa tratamentul cu clor, sa isi urmeze normal tratamentul.

Citeste aici mai mult!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate