CNAS, măsuri de ultimă oră. Toți românii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă în perioada următoare

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 continuă să crească în România, iar asta obligă autoritățile să impună reguli din ce în ce mai drastice. În acest context, CNAS a anunțat, miercuri, noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

CNAS, măsuri de ultimă oră. Toți românii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă în perioada următoare
carduri de sanatate

CNAS, noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus la nivelul unităților sanitare publice și private. 


In articol:

„Conform prevederilor Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr.74527/23.03.2020 privind instituirea unor măsuri necesare pentru limitarea raspanirii infecției cu virus SARS-COV – 2 la nivelul unităților sanitare publice și private, pacienții care reprezintă urgențe medicale și cei care suferă de afecțiuni cronice se vor adresa, după caz, unităților sanitare, ambulatoriilor de specialitate sau cabinetelor de medicină primară. Consultațiile la medicul de familie sau în ambulatoriul de specialitate pot fi acordate și la distanță.

Citeste si: Adelina Pestritu, apel disperat pentru doua fetite romance aflate acum in Italia! Povestile cutremuratoare ale Mayei si Gabrielei

Citeste si: Klaus Iohannis, despre noaptea de înviere în plină pandemie de coronavirus: „Eu voi sărbători…”

Citeste si: Alex Velea a dezvăluit ce meserie și-ar fi ales dacă nu era artist: „Aș fi făcut videochat”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Pentru a evita aglomerările în unitățile sanitare și a nu-i pune astfel în pericol pe cei cu patologii mai deosebite, populația este rugată că la primele semne de boală să contacteze telefonic medicul de familie, care va decide dacă va acordă o consultație la distanță sau, după caz, va programa pacientul pentru o consultație la cabinetul sau sau îl va direcționa către ambulatoriul de specialitate.

CNAS, măsuri de ultimă oră. Toți românii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă în perioada următoare
medic familie

În cazul în care medicul de familie îndrumă pacientul către ambulatoriul de specialitate, în conformitate cu prevederile în vigoare, pe perioada stării de urgență nu este necesar biletul de trimitere.

CNAS, măsuri de ultimă oră. Toți românii trebuie să știe asta. Ce se întâmplă în perioada următoare
test

Medicamentele se acordă fără utilizarea cardului de sănătate

De asemenea, va reamintim că, pe perioada stării de urgență, serviciile medicale, îngrijirile la domiciliu, medicamentele, materialele sanitare și dispozitivele medicale, tehnologiile și dispozitivele asistive, se acordă și validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia”, anunță CNAS.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Parteneri nascuti in aceeasi zodie? Ce se intampla daca va casatoriti

Simona Gherghe, mesaj controversat ”Aștept o explicație”

Medicii din Deva, epuizați de lupta împotriva coronavirus: „Sunt aproximativ 100 de cadre medicale în Spitalul Judeţean care lucrează de 10 zile, 24 de ore din 24”

Jador și Culiță Sterp îl ironizează pe soțul Vulpiței. Filmarea a devenit virală pe rețelele de socializare

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies