CNSU, noi decizii pentru cei care se întorc în România din țări cu risc epidemiologic ridicat

Iată ce hotărâri au luat membrii Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a adoptat noi hotărâri
CNSU a adoptat noi hotărâri [Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Vești bune pentru părinți. După ultima ședință, reprezentanții Comitetul Național pentru Situații de Urgență au luat o decizie potrivit căreia copiii de până la 6 ani să nu mai fie obligați să mai prezinte test PCR pentru a demonstra că nu sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. 

Anterior acestei noi hotărâri, CNSU stabilise că doar minorii cu vârsta până în 3 ani să fie exceptați de la măsura carantinării chiar dacă se întorc în România din țări galbene sau roșii, adică cu un potențial epidemiologic ridicat. De asemenea, ei nu trebuiau să fie testați COVID și să prezinte un test PCR negativ la întoarcerea în țară. 

CNSU a adoptat noi hotărâri
CNSU a adoptat noi hotărâri [Sursa foto: PixaBay]

CNSU a decis. Copiii cu vârste de până în 6 ani nu au nevoie de test PCR la revenirea în țară 

Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevede ca minorii cu vârste mai mici sau egale de 6 ani să nu mai fie obligați să aibă asupra loc un test PCR negativ la intrarea în țară. 

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

„La articolul 3 alineatul (2) literele d) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins: ,,d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, prevede noul paragraf care a fost aprobat de CNSU.

Citeste si: Alertă în Iași! Un bărbat a fost confirmat cu malarie

De asemenea, cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani nu vor fi obligați să stea în carantină dacă fac dovada că nu sunt infectați cu coronavirusul. Testul PCR trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, asta în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau la intrarea în România, dacă merg cu mașina personală. 

Ce se întâmplă cu membrii delegațiilor sportive 

Sportivii care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat în România pentru diverse competiții, nu trebuie să stea în carantină dacă prezintă un test PCR negativ la intrarea în țară. Și în acest caz testarea trebuie făcut că cel mult 72 de ore înaintea intrării în România. 

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă! Ce se va întâmpla în următoarele luni: „Ne aşteptăm ca numărul cumulat de cazuri raportate să depăşească 200 de milioane”

„Membrii delegațiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive organizate pe teritoriul național, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor menționate”, se mai arată în hotărâre.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Țânțari purtători ai infecției cu virusul West Nile ar fi fost depistați în Capitală! Iată care sunt zonele afectate

India a raportat primul deces uman cauzat de gripa aviară. Băiatul infectat cu tulpina H5N1 avea doar 11 ani

Valeriu Gheorghiță, despre scăderea anticorpilor după vaccinarea anti-COVID: „Este un fenomen natural”

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Anunţul făcut de Ungaria a şocat întreaga Europă! Ar fi cea mai mare lovitură dată pandemiei

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Adio, divorț! Anamaria Prodan șochează întreaga lume. Mesaj impresionant: „O să-l ajutăm pe Soarele nostru”

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies