COD GALBEN de ninsori, valabil pana sambata la pranz. Uite unde o sa ninga

Meteorologii au emis o atentionare de Cod galben valabila pana sambata la pranz, care vizeaza regiunile montane, unde se va depune strat nou de zapada.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereUPDATE: Avertizarea cod galben a fost prelungită până duminică, la ora 08.00, în 20 de judeţe din nordul, estul, centrul şi vestul ţării, în zona de munte stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea la rafală peste 70 de kilometri la oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, de sâmbătă, ora 11.00, până duminică, la ora 08.00, în zona de munte va continua să ningă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi, pe arii restrânse, consistent.

Vântul va avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale ce vor depăşi 70 de kilometri pe oră şi 100 de kilometri pe oră, pe crestele înalte, îndeosebi ale Munţilor Banatului, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 55-60 de kilometri pe oră, vor fi, sâmbătă, şi în restul teritoriului, cu precădere în regiunile sudice, sud-vestice şi nord-estice.

Avertizarea cod galben de ninsori şi viscol a fost emisă pentru judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj şi Bihor.

Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor au fost şi vineri sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.

 

 

In intervalul 6 decembrie ora, 06:00 - 7 decembrie, ora 14:00, in zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, in prima parte a zilei in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali, apoi si in celelalte masive. Vantul va avea intensificari, cu rafale de peste 70 km/h si pe crestele inalte de peste 100 km/h, viscolind zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in zonele mai joase de relief din regiunile intracarpatice, dar la cote mai reduse (55....60 km/h), iar ninsorile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restranse, informeaza stirileprotv.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate