Cod portocaliu de inundaţii! Care sunt județele afectate

Hidrologii au instituit marţi dimineaţa un cod portocaliu de inundaţii pe râurile mici din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Avertizarea hidrologilor este valabilă până la ora 16:00.

Potrivit avertizării publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Sabar - bazin mijlociu şi inferior, Neajlov - bazin mijlociu şi inferior din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Teleorman.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza prognoza.

Cod portocaliu de furtună în București!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seara, o avertizare tip nowcasting cod portocaliu de furtună. Avertizarea a fost valabilă ieri, până la ora 21:00.

În Capitală s-au semnalat averse ce au cumulat 20 – 30 l/mp, intensificări puternice ale vântului, frecvente descărcări electrice şi grindină, potrivit ANM.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează meteorologii. Mai multe zone din țară au fost sau sunt afectate de instabilitate atmosferică și inundații.

Județele Călăraşi, Giurgiu şi Ilfov s-au aflat sub cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină, iar hidrologii au instituit luni un cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Vrancea, valabil până la ora 2:00. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate