Stiri

COD PORTOCALIU de VISCOL! Care sunt judeţele în care se vor înregistra ninsori abundente şi intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de vreme rea pentru mai multe zone ale ţării, unde se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori şi intensificări ale vântului

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: T.S.


COD PORTOCALIU de VISCOL! Care sunt judeţele în care se vor înregistra ninsori abundente şi intensificări ale vântuluiicon photo
Astfel, în intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 – 18 ianuarie, ora 22:00,  în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă.
     
De asemenea,  după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în  prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.
    
În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.
     
Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50...70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.
 
 În sudul, sud-estul şi centrul ţării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei.
 
De asemenea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18 - 18 ianuarie, ora 20
vântul va sufla puternic şi se va înregistra viscol, dar şi zăpadă troienită în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură;
În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.
 
Interval de valabilitate: 18 ianuarie, ora 01 - 18 ianuarie, ora 17, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău se va semnala vânt puternic şi ninsori viscolite.
 
În judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75...85 km/h şi temporar va ninge viscolit.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Savas si Beliz, in pericol de moarte! In aceasta seara, un nou episod al serialului „Meryem”, la Kanal Dicon photo

Vedete

Savas si Beliz, in pericol de moarte! In aceasta seara, un nou episod al serialului „Meryem”, la Kanal D

Afla mai jos ce se intampla in episodul de azi al serialului „Meryem”, la Kanal D, incepand cu ora 20:00.

Titlu secțiune