Cod roşu de grindină, vijelii şi ploi torenţiale, pentru localităţi din judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud, în următoarea oră

Meteorologii au emis, vineri, 12 iunie, un cod roșu de ploi și grindină pentru mai multe localități din județele Iași și Bistrița-Năsăud.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Cod roşu de grindină pentru Iaşi şi Bistriţa-Năsăud


In articol:

Cod roşu de grindină pentru Iaşi şi Bistriţa-Năsăud! Meteorologii au emis, vineri, cod roşu de grindină, vijelii şi ploi torenţiale, pentru câteva localităţi din judeţele Iaşi şi Bistriţa-Năsăud, iar ISU a transmis mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert. În următoarea oră, cantităţile de apă vor ajunge la 40 de litri pe metru pătrat, în contiţiile în care deja s-a acumulat foarte multă apă în sol.

Citeste si: VIDEO| Mărirea și decăderea lui Costin Mărculescu: Uitat de lumea bună în care a trăit peste 20 de ani şi îngropat în datorii

Cod roşu de grindină pentru Iaşi şi Bistriţa-Năsăud

Potrivit meteorologilor, este cod roşu în judeul Iaşi, în localităţile Şipote, Vlădeni şi Gropniţa.

„Se vor semnala grindină de mari dimensiuni, vijelie, averse torenţiale ce vor cumula 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice”, a transmis ANM.

Citeste si: Ludovic Orban, anunț îngrijorător. Va fi haos în România, dacă Parlamentul nu va lua această decizie: „Riscul este foarte mare...”

De asemenea, este cod roşu în localităţile Tiha Bârgăului şi Bistriţa Bârgăului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfășura luni. Anunț important

„În ultimele 3 ore, în zona avertizată s-au cumulat 60...80 l/mp”, a mai precizat ANM.

De asemenea, este cod portocaliude vreme rea în mai multe localităţi din judeţele Iaşi, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

Întreaga ţară este, de altfel, sub incidenţa unei avertizări cod galben de reme rea, până luni la ora 10:00. 
 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate