Cod ROȘU de inundații! Care sunt zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi dimineață, o atenționare cod roșu de inundații pentru râurile din bazinele hidrografice Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, care expiră la ora 10.00.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Hidrologii avertizează că se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol, bazinele hidrografice afectate fiind Someşul Mare, Şieu, Iza, Vişeu din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Someşul Mare (aval s.h.Nepos) şi Şieu (aval confluenţa cu Bistriţa).

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

În vigoare este și o informare meteorologică de furtuni, care vizează toată țara, valabilă până pe 17 mai, la ora 10.00. Meteorologii avertizează astfel că, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi în general instabilă.

Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Urmatorul articol
Citește și:

Soția lui Petre Magdin, șocată de vestea că Mihai Constantinescu este în stare gravă! Ce mesaj a transmis

Ce se întâmplă în aceste momente la spital cu soția lui Mihai Constantinescu! Dezvăluiri uluitoare făcute de apropiații artistului! ”Are un scăunel pe culoar”

Pensionarii sunt terminați! Vor pierde aproape 200 de lei. Este dezastru în sistem

Informații în premieră despre drama prin care trece Mihai Constantinescu! "Valvele montate la inimă s-au infectat și au început să supureze" EXCLUSIV

Sărbătoare mare pe 16 mai! Iată cui trebuie să îi spui la mulți ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies