Cod roșu de tornadă în România! Anunțul de ultimă oră al ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod roșu. Iată zonele vizate.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, o atenționare cod roșu de grindină și vânt cu aspect tornadic. Sunt afectate localități din județele Călărași, Brăila și Ialomița.

Mai exact, sunt vizate localitățile Sudiți, Cosâmbești, Mărculești, județul Ialomiţa și în localitățile Dragalina și Perișoru, din județul Călăraşi.

Citeste si: Prima reacție a Spitalului Elias, după internarea lui Ion Iliescu

Citeste si: Andreea Mantea, anunț uimitor la Puterea dragostei: „M-a cerut de soție”

Citeste si: Imagini apocaliptice cu furtuna violentă din Sălaj, după codul roșu de grindină. A plouat cu "pietre" din cer. Fenomen bizar surprins pe camerele video

O să apară grindina de mari dimensiuni, vântul cu aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

De la : 31-05-2019 ora 21:00 până la : 31-05-2019 ora 22:00 în zona : Județul Ialomiţa: Țăndărei, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiței, Ograda, Sudiți, Platonești, Valea Ciorii, Giurgeni;

Județul Brăila: Victoria, Stăncuța, Mărașu, Berteștii de Jos;

Se vor semnala : grindinăde MARI dimensiuni, vijelie puternică, posibil aspect tornadic, averse torențiale ce vor cumula 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Avertismentul ANM

Recomandăm populaţiei să evite deplasările în perioada de intensitate maximă a manifestării fenomenelor meteorologice şi să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia. În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia.

Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă. Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile”, a transmis ISU Ialomiţa.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate