Cod roșu de viscol în România. Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cos roșu de viscol în zona montană.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Cod roșu de viscol în România. Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  a emis marţi, 24 martie, o avertizare cod roşu de viscol în zona montană din Caraş-Severin şi Hunedoara, în intervalul orar 8:15 și 14:15. 

De la ora 8:15 până la 14:15, în zona montană din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, metereologii anunţă viscol puternic şi ninsoare moderată. De asemenea, vântul ajunge la rafala la viteze de peste 130 km/h. O altă avertizare nowcasting cod galben este în vigoare până la ora 14:00 în judeţele Arad, Bihor şi Timiş, unde se anunţă vânt cu rafale de 55 -65 km/h. 

Citeste si: Coronavirus. Medicamentele care ar agrava simptomele la pacientii cu COVID-19

Citeste si: Bărbatul venit de la Milano care a refuzat autoizolarea, în fața căruia au stat drepți cinci polițiști, își închide pagina de facebook: „Nu vreau să fiu cum sunt Vulpița cu Viorel”

Citeste si: Ce se întâmplă cu familia Alexandrei Măceșanu în această perioadă! Mesajul dur al lui Alexandru Cumpănașu

Unde continuă să ningă în România 

În vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali va continua să ningă moderat cantitativ (10...15 l/mp) și să se depună strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...75 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj, rafalele vor depăși 80...90 km/h, iar pe creste 100...120 km/h, viscolind puternic ninsoarea, conform ANM. 

În toată țara, vremea se menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. (Citeste si: Meteorologii aduc și ei vești rele: vreme închisă și foarte rece în mai multe zone din țară)

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate