Cod Rutier 2023. Bolile care îți anulează permisul de conducere

Noutăți Cod Rutier 2023. Afecțiunile medicale care aduc anularea permisului.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Și în 2023, se păstrează reglementările cu privire la afecțiunile medicale, în cazul permisului de conducere. Există o serie de boli care anulează din start carnetul de conducere, în cazul în care o persoană ar vrea să devină șoferiță și suferă de una dintre acestea. Vezi care sunt acestea.

Bolile care îți anulează permisul de conducere

Problemele de vedere

Permisele de conducere nu pot fi obținute sau reînnoite de persoanele care au probleme cu vederea. Astfel, șoferii care au probleme cu acuitatea vizuală, câmpul vizual, capacitate vizuală scăzută în condiții de luminozitate redusă, sensibilitatea la contraste sau miopie, trebuie să știe că permisul lor va fi anulat sau nu îl vor obține de la bun început.

Dizabilități

Conducătorii auto care suferă de handicap locomotor nu au voie să dețină permis de conducer e, din cauza pericolului în care se pun pe sine, dar și pe cei din jur.

Cu toate astea, persoanele cu dizabilități fizice pot avea dreptul de a conduce, însă numai în cazul unei evaluări medicale și, după nevoie, a unui test practic. În cazul avizului favorabil, aceștia pot deține permis.

boli anulare permis conducere

Bolile care anulează din start permisul de conducere

[Sursa foto: Pexels.com]

Boli cardiovasculare

Permisul de categoria B nu poate fi obținut de persoanele cu tulburări ale ritmului cardiac, de repaus sau emoție, întrucât reprezintă deteriorarea funcționării sistemului cardiovascular, deci pericolul în trafic.

În aceeași categorie intră și persoanele care suferă de tensiune arterială.

Diabet

Nu se emit sau reînnoiesc permisele de conducere persoanelor cu diabet zaharat, care au episoade repetate de hipoglicemie acută. Permisele vor fi emise conducătorilor care urmează un tratament medicamentos împotriva bolii.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: O mamă a folosit aplicația de urmărire a iPhone-ului și a avut parte de un șoc. Unde și-a găsit fiul dispărut de acasă- stirileprotv.ro

Citește și: Cum să îți schimbi permisul auto expirat. Detalii procedură

Boli neurologice

Persoanele care suferă de afecțiuni neurologice nu primesc dreptul de a avea carnet de conducere.

Tulburări psihice

Permisele de conducere vor fi anulate în cazul persoanelor suferinde de: tulburări mintale grave, congenitale, handicap psihic sever sau probleme comportamentale grave datorite vârstei sau tulburări ale capacității de judecată.

Ce amenzi noi prevede codul rutier în 2023

Șoferii riscă să fie amendați cu până la 3000 de lei, dacă nu preschimbă permisul, talonul auto, deținerea simultană a două permise de conducere naționale sau radierea vehiculului. Astfel, începând cu luna martie, polițiștii vor pune în vigoare noile amenzi din codul rutier 2023.

Citește și: Ghid de înrolare în Armata Română. Cu cât cresc soldele oferite în MApN în 2023

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate? Tradiții și obiceiuri străvechi!- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Șoferii vor fi amendați pentru următoarele contravenții:

boli anulare permis conducere

Amenzi de până la 3000 de lei pentru șoferii români

[Sursa foto: Shutterstock]

  • Neîndeplinirea eliberării unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare sau înregistrare, în cazul în care acestea au fost furate sau pierdute.
  • Neîndeplinirea preschimbării certificatului de înmatriculare sau înregistrare a mașinii.
  • Lipsa radierii mașinilor, în cazurile prevăzute de lege.
  • Deținerea a două permise de conducere naționale.

 

sursă: avocatnet.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac chinezesc 2023. Previziuni astrale pentru zodia Bivol. Sănătate, Bani, Carieră, Dragoste

Când se lasă secul de carne pentru Postul Paștelui 2023. Data la care începe Săptămâna Albă

5 alimente cu care poți înlocui ouăle. Prețul acestora e în continuă creștere

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies