Cod Rutier. Ce nu au voie, de fapt, să facă șoferii în primele 12 luni după ce au luat permisul

Momentul în care cineva reușește să intre în posesia permisului de conducere este, cu siguranță, unul cât se poate de plăcut, adeseori sărbătorit. Cu toate acestea, primul an de condus este marcat de câteva inyerdicții cât se poate de clare, stipulate în codul rutier.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Sofer incepator
Primele 12 luni de permis sunt pline de restrictii


In articol:

Un șofer începător, adică un șofer care are permisul de mai puțin de 12 luni, are, în primul rând, obligația să semnalizeze acest lucru și, în plus, are o serie de interdicții în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

 

În primele 12 luni de la dobândirea permisului de conducere Codul Rutier prezintă o serie de restricții în trafic pe care dacă nu le respecți poți fi amendat drastic.

În primul rând, fiecare începător trebuie să aibă în geam "lămâia" – acel semn al exclamării negru pe fundal galben - în primele 12 luni, în caz contrar amenda fiind între 290 și 435 de lei.

Citeste si: Șoferul de TIR, dat dispărut de 10 zile, a fost găsit în compania unei femei. „Ce înjosită a fost biata soţie”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Încă un român dispărut în Italia! Bebi Purice, în vârstă de 49 de ani, este căutat fără încetarede mai bine de 5 luni

Citeste si: Noi detalii despre șoferul de ridesharing violator! O altă victimă face lumină în acest caz

 În al doilea rând, cei care se visează regii șoselelor trebuie să știe că mai au de așteptat cel puțin 12 luni pentru a avea voie măcar să meargă, în afara localităților, cu viteza maximă admisă pe sectoarele de drum corespunzătoare, ei având obligația să circule cu 20 de kilometri la ora mai mică decât limita maximă admisă.

Politia
Daca nu respecti codul rutier, esti amendat

De asemenea, conform Codului Rutier, șoferii care au mai puțin de 12 luni de permis nu au voie să urce la volanul unor vehicule destinate transportului public de persoane sau de mărfuri și nici nu au voie să folosească mașini de test sau probe și nici să conducă mașini care funcționează în regim de taxi.

 

Condiții pentru a avea permis de conducere

Pentru a intra în posesia unui permis de conducere, în România, sunt câteva condiții. În primul rând, trebuie să ai 18 ani, să știi să scrii și să citești. Apoi, pentru a intra în poasesia unui permis de conducere trebuie să treci cu brio de două examinări.

Sofer incepator
Sofer cu semnele distinctive de incepator

Cea teoretică, văzută de mulți ca fiind cea mai dificilă din cauza volumului mare de informații care trebuiesc asimilate, iar apoi ce apractică, cea în care, cu un polițist examinator în dreapta, cel care își dorește permisul de conducere trebuie să parcurgă o porțiune de drum și să se califice la anumite teste specifice.

Galerie foto 
Citește și:

Bilanț Covid-19, 28 septembrie! Câte cazuri au fost înregistrate după alegerile locale

Alegeri locale 2020! Care sunt rezultatele oficiale de la BEC? Ce diferență este între Gabriela Firea și Nicușor Dan

Primarul din Mogoșești-Siret, care a întreținut relații intime cu două minore în primărie, a mai câștigat un mandat!

Cum arată diploma de studii a lui Nicușor Dan? Nu toată lumea știe ce cursuri a urmat noul primar al Capitalei

Fotografia inedită postată de Nicușor Dan, după ce a câștigat Primăria Capitalei! Gabriela Firea nu se aștepta la acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies