Condamnat la 14 ani de detenție, Marian Iancu acuză din închisoare: ”Celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație”

Fostul patron al lui Poli Timișoara traversează o perioadă nefastă, fiind închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a pierdut și procesul intentat la CEDO.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

Fostul patron al lui Poli Timișoara traversează o perioadă nefastă, fiind închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a pierdut lunile trecute și procesul intentat la CEDO. Mai întâi, pe 14 octombrie 2014, la Curtea de Apel București, Marian Iancu a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, în dosarul RAFO, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu, reacție acidă pe Facebook după ce a apărut cazul bătrânei bătute de fiica ei: „Politia, DGASPC si Primaria au fost sesizate de mai multe ori”

Citeste si: Sorin Ovidiu Vântu, avertisment devastator! România nu mai are nicio şansă! Ce spune controversatul om de afaceri?

Apoi, pe 8 iunie 2015, tot Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe același Marian Iancu la 14 ani de inchisoare, în dosarul RAFO-CAROM, pentru înșelăciune și spălare de bani, dosar în care și milionarul Ovidiu Tender (în prezent eliberat condiționat) primise o pedeapsă de 12 ani și 7 luni de închisoare. 

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Acum câteva luni, Marian Iancu s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), încercând să demonstreze neregularități existente în dosarele sale. 

”Marian Iancu s-a plâns că judectorul Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel București, ar fi fost părtinitor când a participat la condamnarea sa în dosarul RAFO-Carom, la 14 ani de închisoare, pentru că magistratul a fost și în completul care îl condamnase la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în alt dosar (RAFO). De asemenea, Iancu s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, în dosarul Rafo, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la „tratament inuman” scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București „într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană”.”, nota libertatea.ro amănunte din cazul susținut de Iancu la CEDO.

Din păcate pentru omul de afaceri de 54 de ani, verdictul CEDO i-a fost unul nefavorabil, curtea de la Strasbourg susținând că nu a găsit nereguli sau încălcări ale drepturilor omului în speța judecată. 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Soția lui Ilie Năstase a depus actele de divorț! Ioana Simion: „El a crezut că glumesc. Divorțăm la tribunal pentru că nu vrea să semneze”

Familia Luizei Melencu mai are o speranță! Ce informație prețioasă s-a găsit în telefonul fetei, după dispariția ei

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

Fosta soție a lui Ionel Ganea ar vrea să-l vadă pe fostul sportiv la închisoare: „Golanii care lovesc femei merită la pușcărie”

Vestea care zguduie showbiz-ul! Cristi Borcea, tată din nou? Ce a apărut pe pagina de Instagram a Valentinei Pelinel

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies