Condamnat la 14 ani de detenție, Marian Iancu acuză din închisoare: ”Celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație”

Fostul patron al lui Poli Timișoara traversează o perioadă nefastă, fiind închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a pierdut și procesul intentat la CEDO.

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca

fara descriere

Fostul patron al lui Poli Timișoara traversează o perioadă nefastă, fiind închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a pierdut lunile trecute și procesul intentat la CEDO. Mai întâi, pe 14 octombrie 2014, la Curtea de Apel București, Marian Iancu a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, în dosarul RAFO, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu, reacție acidă pe Facebook după ce a apărut cazul bătrânei bătute de fiica ei: „Politia, DGASPC si Primaria au fost sesizate de mai multe ori”

Citeste si: Sorin Ovidiu Vântu, avertisment devastator! România nu mai are nicio şansă! Ce spune controversatul om de afaceri?

Apoi, pe 8 iunie 2015, tot Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe același Marian Iancu la 14 ani de inchisoare, în dosarul RAFO-CAROM, pentru înșelăciune și spălare de bani, dosar în care și milionarul Ovidiu Tender (în prezent eliberat condiționat) primise o pedeapsă de 12 ani și 7 luni de închisoare. 

fara descriere

Acum câteva luni, Marian Iancu s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), încercând să demonstreze neregularități existente în dosarele sale. 

”Marian Iancu s-a plâns că judectorul Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel București, ar fi fost părtinitor când a participat la condamnarea sa în dosarul RAFO-Carom, la 14 ani de închisoare, pentru că magistratul a fost și în completul care îl condamnase la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în alt dosar (RAFO). De asemenea, Iancu s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, în dosarul Rafo, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la „tratament inuman” scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București „într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană”.”, nota libertatea.ro amănunte din cazul susținut de Iancu la CEDO.

fara descriere

Din păcate pentru omul de afaceri de 54 de ani, verdictul CEDO i-a fost unul nefavorabil, curtea de la Strasbourg susținând că nu a găsit nereguli sau încălcări ale drepturilor omului în speța judecată. 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate