Conflict uriaș la granița cu Ungaria. Orban cere intervenția urgentă

România a acuzat oficial guvernul de la Budapesta că a pus în pericol românii care au tranzitat țara. Și asta pentru că maghiarii nu au respectat deciziile UE.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Conflict uriaș la granița cu Ungaria. Orban cere intervenția urgentă
Conflict uriaș la granița cu Ungaria. Orban cere intervenția urgentă


In articol:

Diplomații de la București, prin vocea lui Ludovic Orban, acuză Budapesta că nu permite cetățenilor români să tranziteze țara vecină. În cadrul ședinței de Guvern care a avut loc azi la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban s-a arătat nemulțumit că „Ungaria a luat măsuri contrare tratatului UE privind libertatea de circulație”.

„Am primit relatări de la oameni pe care îi cunosc personal, care mi-au spus că nu li se permite tranzitul în Ungaria. Că autoritățile maghiare au instituit din nou niște reguli de tranzitare pentru persoanele fizice care călătoresc. (...) Din nou este afectată libertatea de circulație. Mi se pare ciudat că principalele victime sunt cetățenii români”, a precizat Orban.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Orban a cerut intervenția de urgență privind problema cu Ungaria

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului de Interne Marcel Vela „să intervină de urgență” pe lângă omologul maghiar și să formuleze o solicitare fermă cu privire la „libertatea de circulație”.

„Sunt familii care au plecat împreună, un tată care a vrut să își ducă fata să dea examene, dar care nu a fost lăsat să meargă deoarece i s-a cerut contract de muncă în original. Nu i s-a permis tranzitarea Ungariei în absența unui contract de muncă în original”, a precizat premierul, arătându-și nemulțumirea.

România amenință  Ungaria

România amenință Ungaria cu sesizarea Comisiei Europene dacă atitudinea vecinilor maghiari nu se schimbă

Ministrul Marcel Vela a declarat că în cursul zilei de mâine va purta o discuție cu doamna comisar Ylva Johansson (n.r. - comisar european pentru Afaceri interne) în care va ridica și această problemă la frontiera cu Ungaria. Marcel Vela și-a arătat dezamăgirea, precizând că „comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit”.

Ulterior, premierul României a precizat că în cazul în care partea maghiară nu va renunța la „astfel de măsuri discriminatorii și contrare legislației la nivel european” România va sesiza Comisia Europeană și va acționa la nivel european pentru a se impune respectarea acestor reglementări europene.


Citește și:

Incident la alegerile locale! Un bărbat din Olt a vrut să voteze cu buletinul concubinei sale!

Nicușor Dan, plângere penală din partea PSD! Ce s-a întâmplat la scurt timp, după ce a votat la alegerile locale

Bilanț Covid-19, 27 septembrie! Peste 1.000 de cazuri noi de infectare în România

Două femei s-au bătut la Caraș-Severin, după ce au mers să voteze pentru alegerile locale!

Gabriela Firea, mesaj dur după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Tinerii NU vor câinii nimănui la Primarie! Fără frați de interlopi"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies