Consiliul Național al Elevilor, declarații despre prezența fizică la școală în scenariul roșu

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord cu prezența fizică în unitățile de învățământ în timpul scenariului roșu!

Consiliul Național al Elevilor, declarații despre prezența fizică la școală în scenariul roșu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Consiliul Naţional al Elevilor ia atitudine după declarațiile controversate făcute de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la obligativitatea elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală în scenariul roşu.

Citeste si: Educația, învinsă de COVID-19! Elevii din Berlin pot opta pentru repetarea anului școlar! Legea a fost modificată în Parlament

Astfel, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să ia o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor.

Declarații Sorin Cîmpeanu

"Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, spunea Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

Consiliul Național al Elevilor nu este de acord

"Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Naţional al Elevilor, în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar

43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate în mod corespunzător”, au transmis reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, declarații despre Evaluarea Națională și Bacalaureat! Ce se va schimba la examenele naționale

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor spune că fiecare elev sau părinte trebuie să decidă în acest caz. "Este important ca elevii care susţin examene naţionale la finele acestui an să poată avea posibilitatea de a se pregăti pentru acestea în spaţiul şcolar, însă, ţinând cont de riscurile pe care le presupune prezenţa în spaţiul şcolar a elevilor, într-o

comunitate cu o rată de infectare crescută, considerăm că este important ca fiecare elev major/părinte să poată decide, de la caz la caz, dacă vor să susţină cursuri în format fizic, indiferent de scenariul în care este încadrată şcoala.

Aducem în vedere faptul că există mii de familii formate din persoane cu boli cronice şi alte comorbidităţi şi chiar elevi aflaţi în ani terminali cu un risc de infectare crescut.

Astfel, considerăm iresponsabilă o eventuală decizie în care aceştia să fie obligaţi să continue şcoala în format fizic indiferent de scenariul de funcţionare, pentru că ar expune mii de familii la posibilitatea infectării cu COVID-19”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Imagini revoltătoare la o școală din Capitală! Un profesor s-a afișat în lenjerie intimă la cursul online: ”A fost un șoc să vad filmarea”

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră! Peste 60.000 de angajați din învățământ ar vrea să se vacinneze în săptămâna următoare

Ce arată autopsia elevului mort la ora de Religie. Medicii legiști au stabilit cauza decesului copilului de nouă ani

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Anunțul momentului pentru cei care s-au vaccinat cu PFIZER! Vestea a venit acum. Este oficial

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Pământul, lovit de o furtună solară. Cât de periculoasă este şi ce pagube va produce. FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies