Constantin, un bărbat din Iași cu pensie de handicap de 375 de lei, amendat cu 5.000 de lei: „Nu știe ce va mânca pe ziua de mâine”

Povestea unui bărbat din Iași a ajuns virală. Constantin are 47 de ani și are un handicap mental. El a fost amendat cu 5.000 de lei de către autorități.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Constantin, un bărbat cu pensie de handicap, amendat cu 5.000 de lei


In articol:

Povestea lui Constantin a ajuns virală pe rețelele de socializare. Bărbatul în vârstă de 47 de ani are un handicap mintal și locuiește în Iași. El a fost amendat în ultimele două zile cu 5.000 de lei de către polițiști. Problema este că singura lui sursă de venit este pensia de handicap în valoare de 375 de lei.

Un vecin, care a fost de față când bărbatul a luat amenzile, a descris situația lui Constantin într-o postare pe Facebook. Ieșeanul a fost amendat pentru că s-ar fi plimbat pe strada pe care locuiește, fără să fi completat declarația pe proprie răspundere.

Citeste si: Alexandra Tudose, tânăra mamă care are nevoie de ajutorul nostru! Se luptă cu o boală cruntă

Citeste si: Amendă maximă pentru un tânăr. Cazul stârnește revoltă

Citeste si: Rectificarea bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Florin Cîțu: Are ca obiectiv sănătatea românilor

„Acum vreo câteva zile stătea în fața locului unde locuiește, pe trotuar. A trecut mașina de poliție și polițiștii i-au cerut acea declarație. Nu știu dacă știe să scrie, dar mă rog, nu avea declarația. Polițiștii erau cei din zonă, deci știu bine cam care e situația lui, iar dacă nu știau, nu îți trebuie multă perspicacitate ca să înțelegi că ai în față un biet amărât care nu era decât la 10 metri de locul unde doarme, într-o cameră de doi pe doi”, a scris vecinul lui Constantin.

 

Bărbatul amendat nu are nici televizor, nici internet

Situația lui Constantin este un precară, el nu are nici televizor și nici internet. Nici măcar nu știa de Ordonanța Militară. A doua oară, el a fost amendat pe nedrept, deoarece avea declarație și mască.

”Am avut declarație, am avut mănuși, am avut și mască. Le-am zis că mă duc să-mi iau ceva de mâncare la market și mi-au dat amendă nevinovat”, a declarat Constantin pentru Libertatea

Bărbatul amendat primește o sumă lunară de 375 de lei, din care 265 de lei e valoarea indemnizației lunare pentru adult cu handicap accentuat, iar 110 lei reprezintă ”buget personal complementar lunar” pentru adulții cu handicap accentuat.

”Eu cu banii ăștia trebuie să plătesc și chiria la primărie. Până momentan m-am descurcat, îi mulțumesc lui Dumnezeu. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să fie bine. Vă doresc un Paște fericit”, spune Constantin, potrivit sursa citată. (Citeste si: Este coronavirusul răspândit prin tehnologia 5G? Răspunsul uimitor al autorităților)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate