Consumi zilnic paine? Trebuie sa citesti neaparat asta! Iti va da viata peste cap...

David Perlmutter, neurolog american, considera ca toate alimentele cu continut mare de carbohidrati - inclusiv mult-laudatele cereale integrale – au efecte extrem de nocive asupra creierului uman, favorizand aparitia dementei si a altor boli grave.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereCarbohidratii din paine ar putea avea un efect nociv asupra creierului umanIn cartea recent aparuta, Grain Brain: The Surprising Truth About Wheat, Carbs, and Sugar – Your Brain’s Silent Killers (n.r Creier de tarate - Adevarul surprinzator despre faina, carbohidrati si zahar - Ucigasii tacuti ai creierului tau), neurologul american David Perlmutter sustine ca, in multe cazuri, bolile ce afecteaza creierul au o origine alimentara, scrie descopera.ro

Afirmatiile sale sunt sustinute de rezultatele mai multor cercetari recente, care sugereaza ca boala Alzheimer ar fi, in realitate, un al treilea tip de diabet, descoperire care evidentiaza corelatia dintre stilul de viata si dementa.

Perlmutter sustine ca e necesar sa ne intoarcem la modul de alimentatie al oamenilor primitivi, alimentatie despre care se crede ca ar fi cuprins cca. 75% grasimi si doar 5% carbohidrati (glucide).

In cartea sa, Perlmutter sustine ca efectele unei diete bogate in carbohidrati sunt devastatoare pentru creier.  "Hrana pe care o mancam inseamna mai mult decat macronutrientii din ea  - proteine, carbohidrati si grasimi. Este informatie. Si, cu fiecare inghititura de mancare, aceasta informatie interactioneaza cu genomul nostru, modificandu-i functionarea  genetica", a spus el, intr-un interviu recent.

Genele umane, sustine neurologul, au evoluat timp de milenii adaptându-se la o dieta bogata in grasimi si saraca in carbohidrati. Dar azi, noi ne hranim organismul intr-un mod exact opus, ceea ce pare sa aiba consecinte majore asupra creierului.

Cerealele, dupa opinia sa, chiar si cerealele integrale, sunt nocive. Este amagitoare ideea de "mic dejun sanatos" compus dintr-o chifla integrala si un suc de portocale: aceste alimente contin, impreuna, peste 70 de grame de glucide (n.r. carbohidrati).


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate