Consumul de curent a ajuns la un nivel record! Avertismentul pompierilor ISU

Consumul de curent a ajuns la un nivel record! Ce spun pompierii ISU.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


In articol:

fara descriere

Canicula din ultimele zile a determinat un consum record de curent electric în România și nu numai. Consumul de energie al ţării depăşea 8.200 de MW, miercuri la prânz , în condițiile în care România a ajuns să importe electricitate, potrivit datelor Transelectrica, analizate de AGERPRES.

Astfel, la ora 13:10, consumul se ridica la 8.240 MW, producţia era de 7.960 MW, diferenţa de 281 de MW fiind importată.

În topul surselor de generare a energiei se aflau cele hidro - 37%, cărbune - 22%, nuclear - 15,6%, hidrocarburi - 15,04%, fotovoltaic - 8%, eolian - 0,9%, biomasă - 0,6%, informează economica.net.

Preţul energiei pe piaţa spot în România, cu livrare miercuri, este de 60,01 euro pe MWh, la egalitate cu cel din Ungaria şi cu 30% mai mare decât cele din Slovacia şi Cehia - 43,11 euro pe MWh.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Adelina Pestrițu s-a căsătorit AZI! Avem imagini si informații-bombă de la fața locului. Frumoasa brunetă a devenit doamna Șteblea | VIDEO EXCLUSIV

Citeste si: Care este numele real al Biancăi Drăgușanu! Niciodată nu se prezintă așa, s-a dat de gol când și-a arătat notele de la BAC

Citeste si: Adi Cristea a spus totul după mulți ani de la despărțirea de Bianca Drăgușanu! Adevărul din spatele celei mai rușinoase poze

Energia cu livrare joi va fi şi mai scumpă în România, respectiv 64,12 euro pe MWh, potrivit datelor publicate de bursa de profil OPCOM, devenind astfel cea mai scumpă piață din regiune.

La polul opus, cele mai ieftine piețe de energie electrică sunt Cehia şi Slovacia, unde un MWh costă 38,20 euro.

Ce spun pompierii despre incendiile din această perioadă

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că pot fi declanașate extrem de ușor incendii în această perioadă.

Reprezentanţii ISU Alba oferă recomandări locuitorilor pentru prevenirea incendiilor în apartamente. Sunt sfaturi utile ce pot salva vieţi sau preveni pagube importante în locuinţe.

„Un incendiu poate izbucni foarte uşor, cauzele fiind multiple şi se poate extinde cu o viteză înspăimântătoare. Dacă urmaţi sugestiile şi sfaturile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al judeţului Alba.

În fiecare an mor copii care provoacă incendii cu ajutorul ţigărilor, chibriturilor sau brichetelor, lucruri care nu ar trebui să fie la dispoziţia lor. Păstraţi aceste obiecte în locuri de unde copiii nu le pot lua”.

De asemenea, este foarte important să aveți grijă și cu privire la prize și la obiectele introduse în priză, precum aparate de aer condiționat, ventilatoare sau alte aparate electrice. Scoateți aceste aparate din priză imediat după ce le-ați oprit.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate