Consumul exagerat de alcool dăunează căsniciei... insa doar daca...

Consumul exagerat de alcool dăunează căsniciei dacă doar unul dintre parteneri obişnuieşte să bea, însă nu afectează relaţia în cazul în care ambii parteneri de viaţă sunt consumatori de băuturi alcoolice, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.

novalue

Cercetătorii de la University of Buffalo Research Institute on Addictions (RIA) din New York au studiat 634 de cupluri, timp de nouă ani din momentul în care aceştia s-au căsătorit. În timpul celor nouă ani de studiu, aproape jumătate dintre cuplurile în care doar unul dintre parteneri consuma alcool au divorţat.

Rata de divorţ în cazul celorlalte cupluri a fost de doar 30 de procente.

Dacă ambii parteneri consumau alcool, rata de divorţ era aceeaşi ca în cazul cuplurilor în care niciunul dintre parteneri nu consuma alcool.

"Rezultatele noastre arată că diferenţa dintre obiceiurile de consum ale cuplurilor, mai degrabă decât consumul în sine, duce la nemulţumiri în căsnicie, separare şi divorţ",
a spus Kenneth Leonard, autorul studiului.

Potrivit acestuia, cercetarea oferă rezultate solide pentru a susţine ideea că un consum exagerat de alcool de către unul dintre parteneri duce la divorţ.

Cercetătorii consideră că persoanele care consumă alcool pot fi mai tolerante cu partenerul de viaţă atunci când trece prin experienţe negative din cauza acestui viciu, tocmai datorită propriilor obiceiuri de consum. Aceştia au avertizat totuşi că acest lucru nu înseamnă că alte aspecte ale vieţii de familie rămân neafectate.

De asemenea, cercetătorii au observat o rată de divorţ puţin mai mare în cazul în care cea care consuma alcool era soţia.
Cu toate acestea, Leonard a precizat că această situaţie a apărut doar în cazul câtorva cupluri în care soţia consuma alcool şi soţul nu, motiv pentru care constatarea nu este semnificativă din punct de vedere statistic.

Studiul a avut în vedere şi factori precum consumul de tutun şi marijuana, depresia şi statutul socio-economic, care pot, de asemenea, să aibă legătură cu nemulţumirile din timpul căsniciei, separare şi divorţ.

Citeste si: Nimeni nu se astepta: o mare vedeta din Romania s-a recasatorit pe ascuns! Este la a 4-a casnicie- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

„Boala lui Vladimir Putin ar crea o criză de succesiune” Ce înseamnă presupusa lipsă a liderului de la Kremlin, în plin război în Ucraina | EXCLUSIV

Date oficiale de la Ministerul Muncii! Tot ce trebuie să știe românii despre voucherele de cumpărături și unde vor putea fi folosite| EXCLUSIV

Ultimele imagini cu mama din Timișoara în viață! A fost filmată cu copiii de mână în timp ce se duc spre blocul în care și-au găsit sfârșitul

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin, ÎNLOCUIT! El îi va lua locul. E mâna lui dreaptă

Alina Sorescu a aflat verdictul in procesul cu Alexandru Ciucu! La cine vor ramane fetitele

„Vladimir Putin lucrează pentru CIA!” Consecința logică a propagandei Kremlinului. „Ceea ce se întâmplă acum pare înaltă trădare”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies