Contestații Bacalaureat 2022. Când se afișează notele finale la Română la BAC 2022

Rezultate finale la Bacalaureat 2022. Iată unde poți vedea notele elevilor în urma contestațiilor.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Note finale Bacalaureat 2022 la proba de Română. Așteptarea a luat sfârșit! Ministerul Educației publică mâine rezultatele elevilor în urma contestațiilor, la materiile la care aceștia au considerat că nota primită nu este cea meritată.

Află la ce oră se publică notele finale.

Când se afișează notele finale la Română la BAC 2022

În aceeași zi cu afișarea primelor rezultate, elevii au și depus contestații la materiile dorite. Acestea au putut fi depuse doar în ziua de 27 iunie, între orele 12 și 18. Depunerea contestațiilor a fost posibilă atât fizic, cât și online, la instituția unde au susținut examenul, respectiv pe adresa de mail oficială acestei acțiuni.

Profesorii, cât și comisiile de corectare, au fost obligați să-i informeze pe candidați că notele de după contestație pot crește, însă în aceeași măsură pot scădea.

În urma unor statistici și declarații făcute de Ministerul Educației, primele note de la Bacalaureatul din acest an au fost cele mai mari din ultimii 10, înregistrând o pondere de promovare de 73,3%. Cu toate astea, mulți candidați au ales să depună contestații, majoritatea dintre ei la proba de Română BAC 2022.

contestatii bac 2022

Când se afișează notele finale la BAC 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Proba de Limba Română a creat controverse imediat după ce absolvenții de liceu au ieșit din sala de examen, fiind destul de nemulțumiți de opera care a picat la subiectul III, deoarece mulți nu au acordat suficientă atenție comediei "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale. Astfel, după afișarea notelor de pe 27 iunie, aceștia au considerat că notele nu sunt meritate și au ales să depună contestații.

Mâine, 1 iulie, vor afla ce notă au obținut în cele din urmă la Română.

Citeste si: "Doamne cat de bronzată ești!" Cum arată Andreea Mantea în costum de baie. Vedeta a făcut senzație pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Rata de promovare la BAC, o pistă falsă pentru învățământul românesc? Daniel Funeriu, fost Ministru al Educației: „Este mult sub nivelul examenelor din Franța sau Germania”| EXCLUSIV

Lucrările din județul Călărași au fost corectate digitalizat

La sesiunea de vară Bacalaureat 2022, profesorii din județul Călărași au corectat digitalizat lucrările scrise ale elevilor. Modul în care s-a susținut examenul scris a fost același cu cel din restul județelor, însă acestea au fost scanate la final de către comisiile de corectare. Motivul Ministerului Educației de a implementa această metodă de corectare este de acela de a elimina subiectivitatea din corectarea lucrărilor.

Platforma care a fost folosită pentru acest proces a fost pusă la dispoziție de către o companie mare de IT. Ministerul și această companie au făcut un parteneriat.

”Faptul că am reușit să organizăm o evaluare digitală în județul Călărași ne-a arătat o serie de lucruri. Avem colegiul pedagogic, spre exemplu, Liceul Pedagogic din Călărași. Liceele pedagogice să știți că la nivel național au o rată de promovare de peste 90%. Aici, rata de promovare a fost mult scăzută. Acest lucru, dincolo de cauze de ordin general, se datorează și faptului că avem acele licee mozaic. La Liceul Pedagogic din Călărași avem și clase de alimentație publică, ceea ce, o spun cu toată răspunderea, nu este normal. Fiecare liceu trebuie să-și asume filiera. Trebuie să-și dezvolte resursa umană, infrastructura și toate eforturile pentru a obține rezultate pe o anumită filieră. Aceste licee numite mozaic, vom face o analiză amănunțită, sunt cele care rata de promovare se dovedește a fi scăzută și foarte scăzută”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Citeste si: Perle amuzante de la Bacalaureat 2022. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2022

Condiții de promovare a Bacalaureatului 2022

Media de la BAC 2022 se calculează ca o medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Această medie este și cea cu care elevii urmează să se înscrie la facultăți, în cazul în care este importantă la admitere.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să fii declarat promovat

  • să susții toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale
  • să susții toate probele scrise și să obții 5 sau peste 5 la fiecare
  • să obții media 6 la probele scrise

În cazul în care există situații în care un elev a obținut media 5,99 la examenul de Bacalaureat 2022, media se va rotunji la 6,00 și va fi considerat promovat.surse: edupedu.ro, stiridecluj.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ei sunt premianții și codașii! Ce note au obținut vedetele la BAC și cine nu a trecut Examenul Maturității

Subiecte Limba maternă Bacalaureat 2022. Ministerul Educației a publicat SUBIECTELE la Limba Maternă BAC 2022 UPDATE

David Popovici, lăudat de un mare campion al României după ce a spart iar recordurile la Europenele de la Roma: „Iată că David a bătut la poarta aceasta” | EXCLUSIV

Momentul adevărului pentru 4 zodii. Vor trece prin schimbări mari

VESTE ȘOC despre Neti Sandu! Ce s-a întâmplat cu vedeta PRO TV

Ce se mănâncă de Sfânta Maria, în data de 15 august

„Moartea subită”, fenomenul care îngrijorează lumea medicală. Legătura cu decesul sportivei Alessia Maria Raiciu

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies